Pomiary napięcia
-
Czy byłoby możliwe w konfiguracji kanału dodanie funkcji "voltomierz" z jednostkami "V" aby przy pomiarach napięcia w aplikacji wyglądało jak Pan Bóg przykazał.
-
A czy było bymożliwe aby kolaga napisał coś więcej o jakiej konfiguracji kanału ma na myśli ? Ciężko sie do czegoś odnieś jak nie wiadomo o co chodzi . O jakie pomiary napięcia chodzi ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024

-
Chodzi o pomiar napięcia na akumulatorze przez A0 w D1 MINI. Wykorzystuję w tym celu mechanizm pomiaru temperatury i przy konfiguracji kanału mogę zmienić ikonę ale nie mogę zmienić jednostek ani ich usunąć. W opisie mogę "Pomiar ... [V]", ale po co te "°C"?
Teraz właśnie dowiedziałem się, że od wersji 2.4 jest wprowadzony Kanał Pomiarowy Ogólnego Przeznaczenia, ale jeszcze nie wiem jak z niego skorzystać.
Teraz właśnie dowiedziałem się, że od wersji 2.4 jest wprowadzony Kanał Pomiarowy Ogólnego Przeznaczenia, ale jeszcze nie wiem jak z niego skorzystać.
-
A może udało by się uruchomić komunikację z układem INE219 dla supla builder.
Na Tasmota testowałem i układ INE219 pokazuje napięcie i prąd, brakuje mi tego w SUPLI aby mieć podgląd parametrów zasilania buforowego.
Coś uda się z tym zrobić.
Na Tasmota testowałem i układ INE219 pokazuje napięcie i prąd, brakuje mi tego w SUPLI aby mieć podgląd parametrów zasilania buforowego.
Coś uda się z tym zrobić.