Komunikat po aktualizacji przy zmianie funkcji kanału

Safrad

Cześć, mam wrażenie że po aktualizacji do 23.11 przy zmianie funkcji kanału pojawia się taki komunikat, wydaje mi się że wcześniej go nie było.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

Safrad wrote: Tue Dec 05, 2023 7:40 pm Cześć, mam wrażenie że po aktualizacji do 23.11 przy zmianie funkcji kanału pojawia się taki komunikat, wydaje mi się że wcześniej go nie było.
Tak. Zostało dodane sprawdzanie niektórych relacji i zależności.
Np. jeśli masz czujnik otwarcia bramy i jest on przypisany do kanału otwierania bramy, to zmiana funkcji czujnika otwarcia bramy, np. na "czujnik poczty" powinna "odpiąć" ten kanał od kanału otwierania bramy.

Aby coś dokładniej powiedzieć, musiałbym wiedzieć jakich kanałów dotyczy ten komunikat u Ciebie
Safrad

Dzięki, już rozumiem. Ja dokonywałem zmiany z włącznik zasilania na światła.
Safrad

Nie rozumiem natomiast, skąd dwa kanały? (zmieniam widoczność)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
lesny8

A może to kanał AT?
Zależnie od konfiguracji urządzenia, albo go widać na liście albo nie.
Jak nie jest przypisany po stronie urządzenia do kanału, to go widać na liście, a jak jest to na liście kanałów urządzenia go nie widać, ale ma swoje ID. Jest natomiast ikonka informująca o tym na kafelku kanału przekaźnika.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
krycha88

Wg mnie ta informacja w niektórych przypadkach robi więcej szumu niż pożytku ;) informacja powinna wyświetlać się tylko wtedy, gdy użytkownik coś sam zmieni/przepisze itp.
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “CLOUD”