Osobny wykres dla każdej fazy

altronic

Witam.. czy jest możliwość dodania osobnych wykresów dla każdej fazy? rozumiem sytuacje jesli mamy jedno urządzenie 3 fazowe, ale w moim przypadku mam obciążenie niesymetryczne tj. na kazdej fazie inne urządzenie i chciałbym mieć osobne zestawienie zuzycia energii np faza 1 -klimatyzacja, 2-grzałka cwu, 3- pompa ciepła...

pozdrawiam
Robert
YoMan

altronic wrote: Sat Dec 09, 2023 6:35 am Witam.. czy jest możliwość dodania osobnych wykresów dla każdej fazy? rozumiem sytuacje jesli mamy jedno urządzenie 3 fazowe, ale w moim przypadku mam obciążenie niesymetryczne tj. na kazdej fazie inne urządzenie i chciałbym mieć osobne zestawienie zuzycia energii np faza 1 -klimatyzacja, 2-grzałka cwu, 3- pompa ciepła...

pozdrawiam
Robert
Fazy na wykresie masz zaznaczone osobnymi kolorami. Jeżeli potrzebujesz to rozdzielić zupełnie to potrzebujesz 3x licznik jednofazowy
YoMan

Nie wiem, czy ktoś przeniósł ten temat do działu LEW-01 czy kolega sam go tu umieścił :roll: :?:

Odpowiadając na pytanie
altronic wrote: Sat Dec 09, 2023 6:35 am ... czy jest możliwość dodania osobnych wykresów dla każdej fazy? ...
Obecnie się nie da.

Ale może kiedyś....

Wykresy termometrów w tej chwili przechodzą lifting, a za chwilę pewnie przyjdzie czas na kanały pokazujące zużycie energii.

Zarówno MEW-01 jak i liczniki oparte o PZEM-04 nie zawsze muszą mierzyć pobór prądu urządzeń trójfazowych. Chcąc przeanalizować zużycie tylko na jednej z faz fajnie byłoby móc wyłączyć podgląd z pozostałych faz. Domyślnie będą się pewnie sumować.

Według mnie pomysł jest fajny 👍
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍

Return to “ZAMEL LEW-01”