Aktualizacja on line
-
Czy można jakiś filmik lub instrukcję krok po kroku jak aktualizować moduły ESP8266 przez www? Próbuję coś sam kminić i mi moduły padają i muszę je przez kabel reanimować. Soft GUI. Mam na niektorych jeszcze wersję 1.x.x.
-
Mam wrażenie, że od wersji 1.x nastąpiły tak duże zmiany, że nie zrobisz poprawnej aktualizacji OTA.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Ok to te moduły pójdą z kabla. Ale inne mógłbym przez OTA. Mógłbym, ale nie wiem jak
-
Aktualizowałem swoje moduły jakiś czas temu do wersji 7.x.x, przy czym jak dobrze pamiętam jeden czy dwa miałem na wersji 1.x.x. Aktualizacja dwuetapowa przeszła bez problemu. Kwestia wygenerowania nowego softu z tymi samymi opcjami jakie były na module.
-
Witam ponownie. Poradziłem w końcu z tymi aktualizacjami. Tylko jest taka rzecz. Generuję nowe GUI z takimi samymi funkcjami i po wgraniu moduł oparty o GUI ze schematu np Sonoff Basic, nie ma przypisanego żadnego kanału wykonawczego. Czyli muszę wejść w konfigurację i ustawiać pod odpowiednie funkcje konkretne GPIO. Czy tak jest zawsze?? Poza tym "stary" moduł muszę usunąć z Cloud i na nowo go dodać i ustawić. Trochę to dużo roboty jak się ma na jednym module dużo funkcji i dodatkowo harmonogramy, grupy itp.
-
Jeżeli w GUI masz możliwość eksportu konfiguracji, to możesz później ją zaimportować (bez generowania nowego id czy jak to tam się zwie przy imporcie). Czyli wszystko się samo ustawi.
Jeżeli masz stary firmware, a w mierzy czasie zaszły zmiany ustawień kanałów, wyzwalaczy to tak, za każdym razem music usunąć w cloud i dodać na nowo.
Jeżeli masz stary firmware, a w mierzy czasie zaszły zmiany ustawień kanałów, wyzwalaczy to tak, za każdym razem music usunąć w cloud i dodać na nowo.
Niespełniony automatyk. 
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos

https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos