Czy ktoś może wgrywał oprogramowanie do sterowania przekaźnikiem do tych płytek. Chce je wykorzystać do otwierania bramy czyli przekaźnik w trybie przełącz przełącz i czujnik otwarcia.
Nie mogę dodać zdjęcia.
Płytka nazywa się ESP01_Relay_X1_V1.2
ESP01_Relay_X1_V1.2
-
Zibi
Ja ostatnio robiłem oświetlenie świąteczne i przypomniało się, że mam gdzieś te moduły z przekaźnikiem. Wgrałem soft z jednym przekaźnikiem, bo taki tylko był potrzebny i śmiga.
Jaki masz problem?
Trzeba pamiętać, że przy wgrywaniu musisz zewrzeć Gpi00 z masą.
Ja używam takiego programatora po małej przeróbce z wyłącznikiem
1. Przed podłączeniem do kompa trzeba zewrzeć GpiO0 do masy, w moim przypadku przełącznik na ON.
2. Podłączasz do kompa, wgrywasz soft.
3. Wyciągasz USB od kompa i trzeba odłączyć Gpi00 od masy. W moim przypadku przełącznik na OFF.
4. Podłączasz ponownie i w Supli powinien się pojawić.
Ja mam Zasilanie 5V 700mA.
Nie mogę dodać zdj mam 355KB. Nie wiem czy to chwilowy problem z forum czy u mnie coś.
Jaki masz problem?
Trzeba pamiętać, że przy wgrywaniu musisz zewrzeć Gpi00 z masą.
Ja używam takiego programatora po małej przeróbce z wyłącznikiem
1. Przed podłączeniem do kompa trzeba zewrzeć GpiO0 do masy, w moim przypadku przełącznik na ON.
2. Podłączasz do kompa, wgrywasz soft.
3. Wyciągasz USB od kompa i trzeba odłączyć Gpi00 od masy. W moim przypadku przełącznik na OFF.
4. Podłączasz ponownie i w Supli powinien się pojawić.
Ja mam Zasilanie 5V 700mA.
Nie mogę dodać zdj mam 355KB. Nie wiem czy to chwilowy problem z forum czy u mnie coś.
-
Grunger
Już sobie poradziłem wgrywając oprogramowanie z GUI Generic. Problem z tą płytką jest taki że na GPI0 jest wyprowadzony przekaźnik. Ani Twój soft nie na ten pin miał wyprowadzenie na przekaźnik ani GUI Generic nie można wybrać takiego pinu. Zlutowalem ten pin z RX i podgiąłem nóżkę.
-
Zibi
To nie jest mój soft, zapewne chodziło o Zybi;)