SBW-01 i MQT

JarekMk
Posts: 19
Joined: Fri Mar 11, 2016 9:44 am

Post

Cześć,
Czy w ww. urządzeniu jest możłiwość konfiguracji mqtt?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Tak
User avatar
klew
Posts: 8798
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Jest dostępna tylko integracja przez serwer Supli.
Nie ma "lokalnego mqtt", czyli urządzenie bezpośrednio z brokatem mqtt nie rozmawia
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
JarekMk
Posts: 19
Joined: Fri Mar 11, 2016 9:44 am

Post

Ok a jak dostać ię do tej konfiguracji?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

cloud->menu integracje->broker mqtt
JarekMk
Posts: 19
Joined: Fri Mar 11, 2016 9:44 am

Post

Rozumiem. WIdze.
Co mam z tym zrobić w home asistant?

Tak już mam lokaly broker.
Moga być 2?

2 urządzenia supla mam już dodane - będę zdublowane?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

JarekMk
Posts: 19
Joined: Fri Mar 11, 2016 9:44 am

Post

Ok, dodałem wg Twojej instrukcji.

Jedno urzadznei widżę zbublowane, ale sbw nie widze.
Trzeba jakoś poczekać czy w inny sposób dodać?
JarekMk
Posts: 19
Joined: Fri Mar 11, 2016 9:44 am

Post

Po chwili dodały się same.

czy teraz lokalne mam usunąć a zostawić tylko te z supli?
Czy po prostu nie ruszać, a dodać tylko to co mnie internesuje?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18632
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie wiem. Nie znam Twojej architektury. Nie wiem co z czym masz podłączone.

Return to “ZAMEL SBW-01”