Dzień dobry
Chciałbym zastosować ROW do sterowania pompą cyrkulacji, tak by włączała się co pół h na 3 min.
Nie przez całą dobę, a przez ok. 13 h. + inny harmonogram w weekend.
Zrobiłem to na smart gniazdku i niestety ma ograniczenie do 30 pozycji harmonogramu, no ale tam mogłem wprowadzać po prostu godziny załączenia i wyłączenia. W Supli zapewne można zadeklarować "co godzinę", ale czy można wybierać wybrane godziny?
Proszę o podpowiedź, czy zrealizuję takie zadanie (łącznie ok. 80 akcji)
Wystarczy mi odpowiedź tak/nie, ponieważ Waszą pomoc potrzebuję do podjęcia zakupu ROW, by nie okazało się, że będzie leżało w szafie. Nie potrzebuję instrukcji jak zrobić harmonogram - z tym dam sobie radę po zakupie.
ROW - harmonogram
-
Tego typu rzeczy łatwiej ustawiać na harmonogramie "zaawansowanym" (zakładka obok). Tam można podać wyraźnie w stylu "crontab", w którym takie rzeczy zapiszesz z reguły jako jeden harmonogram.
Do tego polecam mROW-02 - na nim można ustawić funkcję automatu schodowego, czyli załączania światła/pompy na 3 min.
ROW nie ma tej funkcji i musiałbyś w harmonogramie ustawić włączenia i wyłączenia osobno
Do tego polecam mROW-02 - na nim można ustawić funkcję automatu schodowego, czyli załączania światła/pompy na 3 min.
ROW nie ma tej funkcji i musiałbyś w harmonogramie ustawić włączenia i wyłączenia osobno
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Ooo... dzięki. O to mi chodziło i jeszcze przekierowanie na inny sprzęt
Dziękuję
Dziękuję
-
Dopytka
Czy ROW-01/02, ma również w harmonogramie możliwość zadeklarowania czasu wyłączenia, np po 3 min.?
Nie ukrywam, że patrze na cenę i mrow-02 trochę droższy.
Czy ROW-01/02, ma również w harmonogramie możliwość zadeklarowania czasu wyłączenia, np po 3 min.?
Nie ukrywam, że patrze na cenę i mrow-02 trochę droższy.
-
Automatyczne wyłączenie jest dostępne tylko na funkcji "automat schodowy", a tej nie ma w ROW.
Na ROW można użyć sceny, która włączy, poczeka I wyłączy, ale wtedy akcje wykonuje serwer, więc przy braku Internetu może się nie wyłączyć.
Na ROW można użyć sceny, która włączy, poczeka I wyłączy, ale wtedy akcje wykonuje serwer, więc przy braku Internetu może się nie wyłączyć.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Dziękuję.
W sumie zorientowałem się, że moja dopytka była bez sensu, bo wcześniej pytałem o ROW.
Dzięki.
W sumie zorientowałem się, że moja dopytka była bez sensu, bo wcześniej pytałem o ROW.
Dzięki.