Prośba o pomoc
Mam pytanie jak udostępnić wybrane urządzenia z mojego konta Supla innemu użytkownikowi?
Może temat był już poruszany ale nie mogę znaleźć na forum
Dziękuję za pomoc
W praktyce wygląda to tak że robisz nową lokalizację w tej lokalizacji wrzucasz urządzenie do którego ma mieć dostęp syn, córka, żona czy koch... telefony powyższych osób dodajesz do swojego clouda i udostępniasz im tylko wybraną lokalizację.zzrr wrote: Thu Jan 25, 2024 5:47 pm A jak w praktyce wygląda np. następująca sytuacja... ktoś stosował?
Mam termostaty pokojowe. Chcę aby syn miał dostęp do jednego z nich tylko poprzez aplikację w smartfonie. Czy to można zrobić na zasadzie nadania jakichś uprawnień? Czy jedynie w ten sposób że ja instaluję aplikacje na telefon, zakładam mu konto do którego nie zna hasła i generuję identyfikator dla niego w utworzonej lokalizacji? Chodzi mi generalnie o to żeby potencjalny użytkownik np. termostatu w swoim pokoju nie mógł na cloudzie zmieniać żadnych ustawień.
Jest na to mało eleganckie obejście problemu. Dodajesz dwie lokalizacje i dajesz im te same nazwy. Wtedy w apce te lokalizacje są wyświetlane jako jedna.Pietras81 wrote: Fri Jan 26, 2024 11:29 amW praktyce wygląda to tak że robisz nową lokalizację w tej lokalizacji wrzucasz urządzenie do którego ma mieć dostęp syn, córka, żona czy koch... telefony powyższych osób dodajesz do swojego clouda i udostępniasz im tylko wybraną lokalizację.zzrr wrote: Thu Jan 25, 2024 5:47 pm A jak w praktyce wygląda np. następująca sytuacja... ktoś stosował?
Mam termostaty pokojowe. Chcę aby syn miał dostęp do jednego z nich tylko poprzez aplikację w smartfonie. Czy to można zrobić na zasadzie nadania jakichś uprawnień? Czy jedynie w ten sposób że ja instaluję aplikacje na telefon, zakładam mu konto do którego nie zna hasła i generuję identyfikator dla niego w utworzonej lokalizacji? Chodzi mi generalnie o to żeby potencjalny użytkownik np. termostatu w swoim pokoju nie mógł na cloudzie zmieniać żadnych ustawień.
Generalnie u mnie córka ma dostęp tak to otwarcia furtki czy bramy ale jak dla mnie zakłóca to mój pomysł na wcześniejsze lokalizacje bo nie można albo nie potrafię udostępnić 1 czy dwóch urządzeń z danej lokalizacji. Poza tym działa świetnie.
A to o tym nie wiedziałem spróbuje ograniczyć w ten sposób córce dostęp.klew wrote: Fri Jan 26, 2024 11:34 amJest na to mało eleganckie obejście problemu. Dodajesz dwie lokalizacje i dajesz im te same nazwy. Wtedy w apce te lokalizacje są wyświetlane jako jedna.Pietras81 wrote: Fri Jan 26, 2024 11:29 amW praktyce wygląda to tak że robisz nową lokalizację w tej lokalizacji wrzucasz urządzenie do którego ma mieć dostęp syn, córka, żona czy koch... telefony powyższych osób dodajesz do swojego clouda i udostępniasz im tylko wybraną lokalizację.zzrr wrote: Thu Jan 25, 2024 5:47 pm A jak w praktyce wygląda np. następująca sytuacja... ktoś stosował?
Generalnie u mnie córka ma dostęp tak to otwarcia furtki czy bramy ale jak dla mnie zakłóca to mój pomysł na wcześniejsze lokalizacje bo nie można albo nie potrafię udostępnić 1 czy dwóch urządzeń z danej lokalizacji. Poza tym działa świetnie.