powiadomienia o temperaturze

marcinl
Posts: 16
Joined: Mon Apr 24, 2023 6:20 pm

Post

Hey,
Dodałem czujnik temperatury i wilgotności. Widzę go w "kanałach". Chciałem teraz zrobić powiadomienie jeżeli temperatura spadnie poniżej "zadanej". Jak wchodzę w sceny i próbuję dodać nową to lista kanałów jest pusta. Co robię źle ?
Pietras81
Posts: 1812
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Kolego reakcje a nie sceny a w reakcjach są powiadomienia.
https://pietras-81.aqi.eco/
marcinl
Posts: 16
Joined: Mon Apr 24, 2023 6:20 pm

Post

A gdzie są te reakcje? bo nie widzę czegoś takiego nigdzie...
A.. dobra mam :D

To jeszcze jedno pytanie. Reakcja "kiedy zmieni się temperatura" ma jakąś deltę o którą temperatura musi się zmienić czy wystarczy że zmiana będzie o 0,01 stopnia (o co nietrudno bez zmiany temperatury tak na prawdę) ?
User avatar
Duch__
Posts: 1792
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Post

Jak zmieni się o 0.01 na plus lub minus to dostaniesz powiadomienie. Napisz jak ma to działać to Cię nakierujemy.
Image
marcinl
Posts: 16
Joined: Mon Apr 24, 2023 6:20 pm

Post

Tzn w tej chwili zrobiłem sobie powiadomienie o temperaturze bliskiej 0 stopni.
Ale myślałem też nad czujnikami temperatury przy destylacji :D Tam generalnie za każdym razem temperatura "zadana" jest inna a problemem jest wzrost powyżej 0,3 stopnia.
0,01 stopnia to trochę słabo bo sam czujnik będzie "pływał" o tyle non stop powodując zbędne powiadomienia. Dużo lepszą opcją była by możliwość samodzielnego ustawienia delta T.

Return to “FAQ / Jak to zrobić”