Hey,
Dodałem czujnik temperatury i wilgotności. Widzę go w "kanałach". Chciałem teraz zrobić powiadomienie jeżeli temperatura spadnie poniżej "zadanej". Jak wchodzę w sceny i próbuję dodać nową to lista kanałów jest pusta. Co robię źle ?
powiadomienia o temperaturze
-
marcinl
A gdzie są te reakcje? bo nie widzę czegoś takiego nigdzie...
A.. dobra mam
To jeszcze jedno pytanie. Reakcja "kiedy zmieni się temperatura" ma jakąś deltę o którą temperatura musi się zmienić czy wystarczy że zmiana będzie o 0,01 stopnia (o co nietrudno bez zmiany temperatury tak na prawdę) ?
A.. dobra mam
To jeszcze jedno pytanie. Reakcja "kiedy zmieni się temperatura" ma jakąś deltę o którą temperatura musi się zmienić czy wystarczy że zmiana będzie o 0,01 stopnia (o co nietrudno bez zmiany temperatury tak na prawdę) ?
-
marcinl
Tzn w tej chwili zrobiłem sobie powiadomienie o temperaturze bliskiej 0 stopni.
Ale myślałem też nad czujnikami temperatury przy destylacji
Tam generalnie za każdym razem temperatura "zadana" jest inna a problemem jest wzrost powyżej 0,3 stopnia.
0,01 stopnia to trochę słabo bo sam czujnik będzie "pływał" o tyle non stop powodując zbędne powiadomienia. Dużo lepszą opcją była by możliwość samodzielnego ustawienia delta T.
Ale myślałem też nad czujnikami temperatury przy destylacji
0,01 stopnia to trochę słabo bo sam czujnik będzie "pływał" o tyle non stop powodując zbędne powiadomienia. Dużo lepszą opcją była by możliwość samodzielnego ustawienia delta T.