Aplikacja na Androida uaktualnila mi sie do wersji 24.01 (data 16.01.2024) W tej wersji wykresy temperatur wygladaja inaczej, niz w starszej, sa na czerwono, wyrazniejsze sa OK. Na forum sa wpisy dotyczace zmian wykresow temperatur. Przeczytalem je ale .... za bardzo nie rozumie.
wg mnie i dla mnie "maly problem" jest taki ze zaczynaja sie one zawsze od 0 nie od jakiejs wartosci wczesniej odczytanej w zakresie ostatnich 24 godzin np w od 7,5 do 15 stopni. Jest tak dla temperatury i wilgotnosci.
Pytanie1 Czy mozna to poprawic w oprogramowaniu? ... szukalem jakis "ustawien zakresu" nie znalazlem. Moze w nowej wersji ???
Pytanie2 Czasem, bardzo rzadko ale mi sie zdaza ze czujnik DS1820 odczytuje wartosc z "kosmosu", wtedy na wykresie zle sie skaluje, odczyt z kosmosu widac to jako "pik" Czy jest mozliwosc usuniecia takich pojedynczych niepoprawnych pikow/odczytow?
PS
Nowa apka na androida wykresy temp zaczynaja sie od 0
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Co do ustawień skalowania to aktualnie nie ma możliwości wyboru. Jeśli chodzi o pojedyncze piki to ze strony apki ciężko stwierdzić czy dany pik jest prawidłowy czy nie prawidłowy, dlatego prezentujemy dane tak jak dostarczy je urządzenie. Ewentualnie pisząc odpowiedni soft na urządzenie można by wyeliminować takie zachowanie urządzenia, albo spróbować wymienić DS'a. Może nowy nie będzie tak wariował.