Sonoff dual R3 lite, brak wifi po flashu supla

mientek

Witam.
Pojawił mi się problem z modułem sonoff r3 dual lite po wgraniu oprogramowania supla.

Ze strony GUI Generic wybrałem nazwę płytki (sonoff dual r3 lite), a z dostępnych opcji poniżej dołożyłem tylko i wyłącznie przełącznik rolet. Nic więcej nie było klikane

Po poprawnym wgraniu softu supla pojawił się problem. Sonoff nie rozgłasza sieci wifi. Po podłączeniu zasilania do sonoff cały czas świeci niebieska dioda (sieć wifi), ale nie rozgłasza żadnej sieci. Poprzez przytrzymanie przycisku GPIO0(trzymałem z 30 sekund albo i dłużej) dioda wifi dalej świeci- a z tego co wiem powinna mrugać.

Ktoś może ma pomysł co może być nie tak albo co robię źle?
Gitman

Domyślnie po wgraniu nowego softu wejście w tryb konfiguracji to 10 wciśnięć a nie przytrzymanie.
Mientek07

Wciśnięcie kolejno 10 razy przycisku nic nie daje, nic nie zmienia. Niebieska dioda świeci na stałe i brak wifi.

Czy ewentualnie coś robię źle i jest jakaś kombinacja tych dziesięciu wciśnięć? Krótko? Długo?
kiler88
Been thanked: 1 time

Nie wiem jak tu, ale na Sonoff Basic kiedyś przerabiałem ten temat, że kolega nie mógł wejść w tryb konfiguracji, a u mnie poszło za pierwszym razem, bo on za szybko naciskał, klikaj tak, żeby przekaźnik zdążył zmienić stan.
Gitman

Czasami się zdarza że jak za dużo rzeczy chce się upchnąć w jeden moduł zaczyna mu brakować pamięci i muli podczas wciskania przycisku wtedy wejście w tryb konfiguracji nie będzie możliwe. Nie wiem czy to akurat ten przypadek. Zobacz czy podczas wciskania przycisku przekaźnik przełącza od razu czy z opóźnieniem.

Return to “Pomoc”