Mam problematycznego pacjenta: Sonoff T0 2C (czyli popularny touch dwukanałowy) - nie chce się łączyć z siecią wifi.
Całość objawów:
Tasmota: łączy bez problemu
Przywrócony oryginalny soft Sonoff: bez problemu
Flashowany na suplę: NodeMCU-PyFlasher oraz espresiff webtools (via strona buildera)
Próba erase w flash download tool v. 3.9.2 oraz 3.9.5 - błąd: "5-chip efuse check fail"
Serial: często wyrzuca krzaczki albo się zawiesza, czasami działa poprawnie i wtedy nic ciekawego tam nie ma, tylko tyle, że nie może się połączyć. W last state tak samo.
Sprawdzone wersje GG: 7.8x, 7.9.x, 7.12.x
Ilość wolnej pamięci po wgraniu GG: waha się pomiędzy 14-18KB
Raz na kilka flashy łączy się i działą poprawnie ale potem przywrócenie do fabrycznych bez flasha ... i znowu się nie łączy. Sprawdzone na 4 sieciach WiFi.
Czy pamięć może być problemem? Może programator (chociaż do tej pory wszystko było OK)? Może jakaś biblioteka?
Ktoś miał coś podobnego?
Brak połączenia z wifi - Sonoff
-
PawelGawel
u mnie sonoffy ( uzywam kilku TH15 ) nie dzialaja bez DNSa
-
kris.sg
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Ja u siebie mam toucha 3 kanałowego i obserwuję podobne objawy, czasami ma problem z połączeniem wifi, przy przerwach zasilania czasami wraca do fabryki.
Mam go w ścianie około 3 lat i obstawiam, że pamięć się kończy.
Mam w nim wgrany soft skompilowany z sdk nonos, mam jeszcze kilka touchy 2 kanałowych z tym samym softem i są ok.
Mam go w ścianie około 3 lat i obstawiam, że pamięć się kończy.
Mam w nim wgrany soft skompilowany z sdk nonos, mam jeszcze kilka touchy 2 kanałowych z tym samym softem i są ok.
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3