Rozłączanie z supla device linux
-
fabirednik
Witam, wgrałem supla device na Raspberry Pi zero w configu mam 8 przekaźników cmd, które ogólnie działają, ale po 30 minutach włączonego programu jak chce poprzez aplikację supla zmienić status tego przekaźnika to rozłącza z suplą (na czerwono się świecą przekaźniki) i po jakoś 30 sekundach jest ponowne łączenie do serwera supli. Wie ktoś czemu się rozłącza?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sprawdź najpierw co masz w logach.fabirednik wrote: Fri Feb 09, 2024 11:22 am Witam, wgrałem supla device na Raspberry Pi zero w configu mam 8 przekaźników cmd, które ogólnie działają, ale po 30 minutach włączonego programu jak chce poprzez aplikację supla zmienić status tego przekaźnika to rozłącza z suplą (na czerwono się świecą przekaźniki) i po jakoś 30 sekundach jest ponowne łączenie do serwera supli. Wie ktoś czemu się rozłącza?
Logowanie w supla-device ustaw na DEBUG i potem jak problem wystąpi, to sprawdź logi w /var/log/syslog. Możesz grepnąć po "supla-device"
Ewentualnie uruchom program z poziomu konsoli, aby logi leciały na ekran i tam obserwuj.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
fabirednik
Nic nie ma, po prostu nie wiadomo czemu jest timeout z połączeniem z serwerem supliklew wrote: Fri Feb 09, 2024 11:46 amSprawdź najpierw co masz w logach.fabirednik wrote: Fri Feb 09, 2024 11:22 am Witam, wgrałem supla device na Raspberry Pi zero w configu mam 8 przekaźników cmd, które ogólnie działają, ale po 30 minutach włączonego programu jak chce poprzez aplikację supla zmienić status tego przekaźnika to rozłącza z suplą (na czerwono się świecą przekaźniki) i po jakoś 30 sekundach jest ponowne łączenie do serwera supli. Wie ktoś czemu się rozłącza?
Logowanie w supla-device ustaw na DEBUG i potem jak problem wystąpi, to sprawdź logi w /var/log/syslog. Możesz grepnąć po "supla-device"
Ewentualnie uruchom program z poziomu konsoli, aby logi leciały na ekran i tam obserwuj.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Każde rozłączenie i nawiązanie połączenia będzie wyświetlać logi. Upewnij się, że masz włączone logowanie w pliku yaml i wklej tutaj logi.fabirednik wrote: Fri Feb 09, 2024 11:48 am Nic nie ma, po prostu nie wiadomo czemu jest timeout z połączeniem z serwerem supli
Najlepsze suple dla Twojego domu