Problem przy konfiguracji z sonoff basic
-
Hej, wrzuciłem sobie GG do snonff basic i przy próbie konfiguracji gdy wchodzę w ustawienie przekaźnika lub przycisku moduł traci łączność i nie da sie nic zrobić. Dzieje sie tak samo jak jest w trybie konfiguracji przez adres 192.168.4.1 oraz jak dodam go do cloud przez strone przeglądarki. Przekaźnikiem w sonoff da się sterować z aplikacji, nie da sie jedynie w konfiguracji nic zmienić. Sprawdziłem to na 2 sonoffach. Czy jest jakiś problem z GG czy problem jest po mojej stronie?
-
Wygeneruj tylko "czysty" soft dla Sonoffa. Bez powiadomień, linków itp. Tylko przekaźnik. Najlepiej wybierz tylko płytkę i generuj. Sprawdź czy będzie OK.
Z powodu opisywanych na Forum problemów z ilością wolnej pamięci wstrzymałem się ostatnio z aktualizacją modułów, a na nowe idzie stary flash (wersja <7.6).
Podobno problem już jest rozwiązany, ale u Ciebie może to być właśnie to.
Z powodu opisywanych na Forum problemów z ilością wolnej pamięci wstrzymałem się ostatnio z aktualizacją modułów, a na nowe idzie stary flash (wersja <7.6).
Podobno problem już jest rozwiązany, ale u Ciebie może to być właśnie to.
Nec Hercules contra plures!
-
Wygenerowałem tylko przekaźnik i krancowki ( moduł ma być do bramy). Próbowałem na sonoff jak i na wemos'ie i bez rezultatu
A powiedz, masz może jakaś stara binarke do sonoff'a basic - zależy mi tylko na przekaźniku i krańcówce.
A powiedz, masz może jakaś stara binarke do sonoff'a basic - zależy mi tylko na przekaźniku i krańcówce.
-
Spróbuj wygenerować najnowszy soft bo w ciągu tygodnia sporo się działo
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Cześć,
U mnie po aktualizacji Sonoff Mini do 7.12.13 moduł restartuje się przy próbie wejścia w : przycisk, przekaźnik, jak i przy próbie aktualizacji OTA poprzez wklejenie linku , również restartuje sie przy próbie ręcznej aktualizacji - nie mogę jej wykonać.
U mnie po aktualizacji Sonoff Mini do 7.12.13 moduł restartuje się przy próbie wejścia w : przycisk, przekaźnik, jak i przy próbie aktualizacji OTA poprzez wklejenie linku , również restartuje sie przy próbie ręcznej aktualizacji - nie mogę jej wykonać.
-
ja generowałem soft dziś - wiec to nie kwestia problemu z przed kilku dni - jest tak jak pisze Patryk - przy próbie wejścia w przekaźnik lub przycisk moduł sie resetuje, zarówno jak jest dodany do cloud'a jak i przed dodaniem przy konfiguracji przez 192.168.4.1. Próbowałem na 2 sonoff'ach, na esp wemos - w każdym wypadku jest tak samo. Na esp32 jest ok
-
Dzisiaj wgrywałem soft 7.12.14 do SC500W, zachowanie jak wyżej.
-
ale chyba cos się dzieje, bo rano było v 7.12.12, później 7.12.13 a teraz juz jest 7.12.14 Moze w końcu problem zostanie rozwiązany, bo sobie bramę i piec od-suplowalem i ni jak nie idzie wrócić
-
Potwierdzam padło wczoraj nwet gdy ustawisz hasło modułu już nie wejdziesz , konfiguracja przekazników po deklaracji GPIO już klapa nie wejdzie w dzlszą konfiguracje , bramka RF 433 nie odczytuje kodów pilota.
-
Nie działa nadal?
https://gui-generic-builder.supla.io/