Wersja 24.02 - KLOP i KPOP

mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

W Testflight pojawi się wkrótce (albo już się pojawiła) nowa wersja aplikacji. W tym wydaniu dość sporo zmian, dlatego prośba o czujność. Zakres zmian:
- Wsparcie dla kanału pomiarowego ogólnego przeznaczenia (KPOP).
- Wsparcie dla kanału licznikowego ogólnego przeznaczenia (KLOP).
- Historia powiadomień.

Edit (27.02)
- Nowy parametr w ustawieniach, który pozwoli kontrolować, czy w dolnych tabach (jak np na stronie głównej kanały, grupy i sceny) mają się wyświetlać labelki czy nie.
- W przypadku braku kanałów, grup lub scen zostanie wyświetlona informacja o pustej liście z przyciskiem kierującym w miejsce gdzie można takie dodać (dla kanałów będzie to przycisk dodaj urządzenie rozpoczynający proces dodawania urządzenia, dla grup i scen przycisk odsyłający do cloud)

KPOP i KLOP można testować aktualnie tylko na beta-cloud.supla.org. Podobnie z powiadomieniami - aktualnie tylko powiadomienia wysłane z serwera beta będą się zapisywać w aplikacji gdy będzie ona zamknięta. Dla pozostałych serwerów zmieni się to dopiero po ich aktualizacji.

Jeśli chodzi o KPOP i KLOP po stronie urządzenia to więcej informacji możecie zasięgnąć tutaj: viewtopic.php?t=14698

Dla osób, które jeszcze nie dołączyły do programu Beta testerów - można skorzystać z linku https://testflight.apple.com/join/GZyMLwH0

Zapraszam do dzielenia się uwagami :)
Last edited by mipolansk on Tue Feb 27, 2024 1:25 pm, edited 3 times in total.
robertklepacki94
Posts: 1007
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

U mnie błąd aplikacji, tzn odpala się ale nie ma żadnego konta chodz miałem 4, a po próbie wpisania danych wywala błąd. Wysłałem dane do dewelopera :)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

robertklepacki94 wrote: Fri Feb 23, 2024 8:35 am U mnie błąd aplikacji, tzn odpala się ale nie ma żadnego konta chodz miałem 4, a po próbie wpisania danych wywala błąd. Wysłałem dane do dewelopera :)
Ok, dzięki za info. To wstrzymajmy na razie kolejne próby, a ja sprawdzę co tam się mogło zdarzyć.
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

robertklepacki94 wrote: Fri Feb 23, 2024 8:35 am U mnie błąd aplikacji, tzn odpala się ale nie ma żadnego konta chodz miałem 4, a po próbie wpisania danych wywala błąd. Wysłałem dane do dewelopera :)
Wygląda na to, że to migracja danych trwa dość sporo czasu. @robertklepacki94 jak go zostawiasz na parę minut to konta się nie pojawią?
robertklepacki94
Posts: 1007
Joined: Thu Sep 02, 2021 1:06 pm

Post

mipolansk wrote: Fri Feb 23, 2024 12:38 pm
robertklepacki94 wrote: Fri Feb 23, 2024 8:35 am U mnie błąd aplikacji, tzn odpala się ale nie ma żadnego konta chodz miałem 4, a po próbie wpisania danych wywala błąd. Wysłałem dane do dewelopera :)
Wygląda na to, że to migracja danych trwa dość sporo czasu. @robertklepacki94 jak go zostawiasz na parę minut to konta się nie pojawią?
Trzymałem nawet z 10 minut na wiszącym zielonym ekranie z napisem ładowanie, apka po około 3-4 minutach sam się zamykała tak jak bym z niej wyszedł. Odinstalowałem, zainstolowałem z TF i teraz działa.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

Mam wersje 165 i po każdy wejściu w kanał z pomiarem energi elektrycznej zamyka mi apke, po włączeniu nawet żadnej informacji o wywaleniu.
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

kurus wrote: Fri Feb 23, 2024 6:23 pm Mam wersje 165 i po każdy wejściu w kanał z pomiarem energi elektrycznej zamyka mi apke, po włączeniu nawet żadnej informacji o wywaleniu.
Dzięki za info, sprawdzę. Zgłoszenia się nie udaje wysłać?
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

mipolansk wrote: Fri Feb 23, 2024 6:29 pm
kurus wrote: Fri Feb 23, 2024 6:23 pm Mam wersje 165 i po każdy wejściu w kanał z pomiarem energi elektrycznej zamyka mi apke, po włączeniu nawet żadnej informacji o wywaleniu.
Dzięki za info, sprawdzę. Zgłoszenia się nie udaje wysłać?
Nie, właśnie żadnej informacji o awarii

Tu nagranie:
https://drive.google.com/file/d/1OjQf5u ... p=drivesdk
mipolansk
Posts: 290
Joined: Fri Dec 11, 2020 8:40 pm

Post

kurus wrote: Fri Feb 23, 2024 6:52 pm Nie, właśnie żadnej informacji o awarii

Tu nagranie:
https://drive.google.com/file/d/1OjQf5u ... p=drivesdk
To jest już na szczęście inny problem, bo myślałem, że znowu coś z migracją, a to jest spowodowane aktualizacją biblioteki do wykresów. Dam znać jak będzie gotowe. :geek:
kurus
Posts: 1095
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

Wersja 166 jest już ok 👍

Return to “iOS”