Dwa ekrany oled1.3''SSH1106 na jednej płytce ESP32 GUI-Generic

Pawel9922

Dzień dobry wszystkim 😀 , Jako że jestem kompletnym amatorem w temacie programowania i programowaniem płytek przez GUI-Generic Builder zajmuje się od kilku dni ale z powodzeniem tak myślę .

Teraz to brzegu , jak mogę podłączyć dwa ekrany oled 1.3''SSH1106 pod jedną płytkę esp32 aby na jednym z ekranów były np. wyświetlane temperatury i wilgotności a na drugim z ekranów oled np. linki bezpośrednie ? Bo jak do tej pory udało mi się podłączyć dwa ekrany ale wyświetlają one ciągle te same dane jednocześnie .

Ktoś może podpowiedzieć czy da się to w ogóle w jakiś sposób zrobić jeśli tak to jak zrobić najprościej?

Pozdrawiam
Last edited by Pawel9922 on Sun Feb 25, 2024 10:01 pm, edited 1 time in total.
rafalekkalwak@wp.pl

Jak te wyświetlacze maja możliwość zmiany adresu i2c to tak ,ale zapiąć do GG będziesz musiał sam
Zibi_007

Adres ekranu zmienisz sobie zworą, ale soft musisz napisać sam. Nie ogarniesz tego GG Builderem przez WWW. No chyba, że ja o czymś nie wiem. W każdym razie, jeśli opanujesz temat, to pochwal się wynikami. Będzie dla potomnych.
Nec Hercules contra plures!
Pawel9922

Jak poczynie jakieś kroki to napewno dam znać . Chodź jak na razie nawet nie wiem od czego tu zacząć 😉

Return to “GUI Generic”