Dzień dobry.
Mam problem ze sterownikami Supla SLW-01, czyli sterownikiem LED RGB. W sumie mam 5 takich sterowników i te sterowniki losowo rozłączają się. Nie ma żadnej logiki w tym rozłączaniu się, tj. po np. odłączeniu zasilania od wszystkich lub resecie niedziałającego, ten który wcześniej był rozłączony zaczyna pracować, a inny rozłącza się. Generalnie na 5 sterowników, maksymalnie 4 (czasami tylko 3) działa poprawnie. Zawsze jeden lub czasami dwa z nich są rozłączone. Mam w sumie około różnych 30 sterowników supla: do rolet, oświetlenia 2-kanałowe, LED 3-kanałowy i wszystkie pracują bez zastrzeżeń i bez problemów, natomiast sterowniki SLW-01 LED RGB działają/nie działają losowo.
Czy ktoś z Was zetknął się już z podobnym problemem i być może rozwiązał ten problem? ew. jak?
Być może te sterowniki zwyczajnie są wadliwe. Miałem kiedyś podobny problem z rozłączaniem sterownika roletowego. Wymieniłem na nowy i problem już nie powtórzył się. Czy to jedyne rozwiązanie tego problemu?
pozdraiam,
Grzegorz
Supla SLW-01 rozłącza się
-
Ja miałem podobne problemy, gdy ilość urządzeń stała się problematyczna dla routera Wi-Fi.
Wymieniłem sprzęt od wifi na lepszy i wszystko działa ok
Wymieniłem sprzęt od wifi na lepszy i wszystko działa ok
-
Potwierdzam. Mój tplink się zatrzymał na ok. 80 urządzeniach i zaczęły się problemy.
YoMan