Od dawna posiadam modul wifi zamel ( ten sam co nice sbp 01)bramy garazowej.
Wszystko dzialalo dobrze do dzis. Gdy musialem w domu przeniesc ruter i modul nagle przestal dzialac. W miejscu garazu mam zasieg wifi i jest tam ok.30mb wiec to nie problem zasiegu
Ogolnie zawsze mam problem z szybka konfigurqcja. aplikacja nie widzi urzadzenia mimo resetowania go .
Poprosze o wytlumaczenie od samego poczatku jak to wszystko przypisac. Co usunac i jak to ustawic.
Problem z konfiguracja modulu zamel
-
michu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
Nie wiem czy dobrze rozumiem Twój opis że jedynie przeniosłeś router w inną lokalizację?
Miałeś już dodany sterownik bramy więc niepotrzebnie go usuwałeś skoro nic nie zmieniłeś poza lokalizacją routera.
Ze screena wynika że moduł nie może połączyć się z siecią wifi więc albo podałeś błędną nazwę sieci albo nie masz tam zasięgu. To że zasięgu jest na przykład na telefonie nie znaczy że jest na module sterownika bramy.
Zweryfikuj zatem poprawność nazwy jak to nie pomoże to zmień lokalizację routera aby poprawić zasieg wifi.
Miałeś już dodany sterownik bramy więc niepotrzebnie go usuwałeś skoro nic nie zmieniłeś poza lokalizacją routera.
Ze screena wynika że moduł nie może połączyć się z siecią wifi więc albo podałeś błędną nazwę sieci albo nie masz tam zasięgu. To że zasięgu jest na przykład na telefonie nie znaczy że jest na module sterownika bramy.
Zweryfikuj zatem poprawność nazwy jak to nie pomoże to zmień lokalizację routera aby poprawić zasieg wifi.
-
michu
Dzieki za odp. Jutro sparwdze jeszcze raz haslo i zasieg.
Ruter przenioslem z dolu szafki nad szafke wiec zasieg teoretycznie jest mocniejszy.
Zronilem reset modulu bo w apce nie widzial dostepu.
Zaczalem tam na stronie supa cloud kombinowqc ale nigdy nie wiem co tam nalezy ustawic. I chyba za duzo naklikalem.
Ruter przenioslem z dolu szafki nad szafke wiec zasieg teoretycznie jest mocniejszy.
Zronilem reset modulu bo w apce nie widzial dostepu.
Zaczalem tam na stronie supa cloud kombinowqc ale nigdy nie wiem co tam nalezy ustawic. I chyba za duzo naklikalem.
-
michu
Chyba naprawilo sie samo. Wszystko dziala.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.