SLW-02 Zawiesza się (brak reakcji)
-
Mam problem z SLW-02 polegający na tym że raz na jakiś czas się "zawiesi". Nie reaguje na przycisk dzwonkowy, na module świeci się zielona dioda ciągłym światłem a w aplikacji Supla widoczny jest jako rozłączony. Wszystko wraca do normy po odłączeniu na parę sekund zasilana. Używam tylko jednego kanału podłączonego do taśmy led o długości 2,5m (9,6W/m = 24W) poprzez wzmacniacz led Zamel RGB WLN-01. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną?
-
Prawdopodobnie jest to znany problem, który występował na pewnej partii urządzeń.bajdzok wrote: ↑Tue Mar 05, 2024 1:40 pm Mam problem z SLW-02 polegający na tym że raz na jakiś czas się "zawiesi". Nie reaguje na przycisk dzwonkowy, na module świeci się zielona dioda ciągłym światłem a w aplikacji Supla widoczny jest jako rozłączony. Wszystko wraca do normy po odłączeniu na parę sekund zasilana. Używam tylko jednego kanału podłączonego do taśmy led o długości 2,5m (9,6W/m = 24W) poprzez wzmacniacz led Zamel RGB WLN-01. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną?
Przygotowujemy poprawkę dla SLW, która powinna ten problem poprawić.
Dam znać jak będzie dostępna do aktualizacji.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Aktualizacja jest gotowa.
Musisz przełączyć urządzenie w tryb konfiguracyjny, ustawić "Firware update" na "yes", zapisać i zresetować.
Po restarcie powinien chwilę bardzo szybko migać diodą a potem ponownie się połączyć.
Jeśli się zawiesi po którymś z restartów, to zresetuj mu zasilanie. Poprawka jest aplikowana kilka minut po aktualizacji softu, gdy urządzenie jest włączone.
Po tym czasie zawieszenia powinny się już nie powtórzyć. Gdyby jednak się zawiesił, to upewnij się że masz wersję 2.8.59 i daj znać tutaj.
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
dziękuje za szybką odpowiedź, w weekend zaktualizuje firmware.