Przełączniki dzwonkowe oraz pierwsze kroki z konfiguracją supliru

zgorki

Cześć, stawiam pierwsze kroki z konfiguracją supli i chciałem zapytać, czy nie błądzę oraz wyjaśnić jedną wątpliwość.

Mam biały montaż na przyciskach monostabilnych ("dzwonkowych"), które są podłączone do ROWów-04m Zamela w rozdzielce i mają sterować oświetleniem. Chcę uzyskać taki efekt, że włączam i wyłączam światło jednym naciśnięciem przycisku. Udało mi się to skonfigurować, ale proszę potwierdźcie czy we właściwy sposób. W cloudzie dla danego przekaźnika (np id 2137) ustawiłem "Wyzwalacz akcji":
Włączenie -> Kanał 2137 -> Przełącz.
Także każde włączenie przełącza stan na przeciwny. No i działa.

Jest jednak pewien problem - kiedy zaniknie wifi w domu, to nie jestem w stanie zapalić światła. Świeci jedynie jak trzymam przycisk.
Czy da się coś z tym zrobić? Tak żeby ten system działał nawet jeśli wifi zaniknie?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Przyciski podłączone do ROW, domyślnie sterują odpowiednim przekaźnikiem w tym ROW.
To działa bez dostępu do sieci.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
zgorki

Już ogarnąłem. Robiłem konfigurację przez telefon i nigdy nie trafiłem do opcji wyboru typu przycisku, więc był chyba jako bistabilny albo nie wiadomo co. Zrobiłem konfigurację z komputera i widzę, że da się wybrać przycisk monostabilny. Teraz działa.

Return to “Pomoc”