Identyfikatory dostępu dla kanałów/urządzeń

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
User avatar
Basmar
Posts: 378
Joined: Fri Sep 09, 2022 10:53 am
Location: Irlandia

Post

Dzień dobry,

Ze względu na dużą ilość instalacji dość obszerną gamę urządzeń uzytkownicy zadają pytanie, czy dałoby się tworzyć unikatowe dostępy dla kanałów/urządznień a nie tylko dla lokalizacji?

Już wyjaśniam dlaczego...

Obsługuję mały BnB oraz dosyć rozbudowany system w dompu prywatnym, Termostaty, bramy, światła, wszystko jes połaczone ze sobą.
W BnB zachodzi potrzeba zamontowania małego Tablecika dla klientów, zeby sami sobie ustawiali temerature, światła, ciepłą wodę itp, to samo tyczy się prywatnego domu. Lokalizacje w aplikacji są dosyć rozbudowane z różnymi urządzeniami i nie chcemy tych urządzeń udostępniać osobom trzecim.
Jak zwykle 99% osób nie potrzebuje takiej ocji ale dla mnie i moich klientów byłoby to bardzo przydatne.

Pozdrawiam.
No i cały plan spalił na panewce :cry:
User avatar
pzygmunt
Posts: 18491
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Przewidujemy w przyszłości wprowadzić coś w rodzaju uprawnień ale kiedy ta przyszłość nastąpi to nie wiem.
User avatar
Basmar
Posts: 378
Joined: Fri Sep 09, 2022 10:53 am
Location: Irlandia

Post

Dzień dobry,

To pytanie z innej beczki, czy jest możliwość dodania jednego urządzenia/kanału do kilku lokalizacji?
To tymczasowo załatwiłoby sprawę.

Pozdrawiam.

P.S. czy notujecie sporo urządzeń komunikujących sie z sieci Starlink, szczególnie z Irlandii?
No i cały plan spalił na panewce :cry:
User avatar
pzygmunt
Posts: 18491
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Basmar wrote: Mon Mar 18, 2024 9:53 am To pytanie z innej beczki, czy jest możliwość dodania jednego urządzenia/kanału do kilku lokalizacji?
Nie można.

Basmar wrote: Mon Mar 18, 2024 9:53 am P.S. czy notujecie sporo urządzeń komunikujących sie z sieci Starlink, szczególnie z Irlandii?

Nie zbieramy takich danych.
User avatar
Basmar
Posts: 378
Joined: Fri Sep 09, 2022 10:53 am
Location: Irlandia

Post

:cry: :oops:
No i cały plan spalił na panewce :cry:
Gitman
Posts: 512
Joined: Sat Nov 05, 2022 7:52 am
Location: Bielawa

Post

Basmar pisze: ↑pn mar 18, 2024 10:53 am
To pytanie z innej beczki, czy jest możliwość dodania jednego urządzenia/kanału do kilku lokalizacji?
Nie można.
Też mnie to boli :roll:

Return to “Pomysły i koncepcje”