Hej
Chce zamontować do płytki younshan 2x kontaktron jak przychodzi list żeby przychodziło powiadomienie i zmiana ikony i jak wyciągnę to żeby ikona się zmieniła.
Przyszły mi właśnie dwa kontaktrony i nie wiem w jakie miejsce mogę je wpiąć na płytce younshan czy ktoś może mi schemat narysować gdzie to wpiąć ?
Czujnik w skrzynce na listy
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Ja polecam trochę inna opcje. Jeden przekaznik który zatrzaskuje sygnal oraz zwykly modul esp np. D1minicsharnas wrote: Mon Mar 18, 2024 5:05 pm Hej
Chce zamontować do płytki younshan 2x kontaktron jak przychodzi list żeby przychodziło powiadomienie i zmiana ikony i jak wyciągnę to żeby ikona się zmieniła.
Przyszły mi właśnie dwa kontaktrony i nie wiem w jakie miejsce mogę je wpiąć na płytce younshan czy ktoś może mi schemat narysować gdzie to wpiąć ?
Poniżej schemat. Jak cchezz odedzwij się na priv wysle filmik jak to działa.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ja też to polecamPietras81 wrote: Tue Mar 19, 2024 8:22 amJa polecam trochę inna opcje. Jeden przekaznik który zatrzaskuje sygnal oraz zwykly modul esp np. D1minicsharnas wrote: Mon Mar 18, 2024 5:05 pm Hej
Poniżej schemat. Jak cchezz odedzwij się na priv wysle filmik jak to działa.
U mnie to rozwiązanie działa od 2 lat(?) zupełnie bezproblemowo. Sygnał odbiera SBW na jednym z wejść
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Pietras81
Schemat jak najbardziej z forum ale nie mogłem na szybko znalesc linka.klew wrote: Tue Mar 19, 2024 8:40 amJa też to polecamPietras81 wrote: Tue Mar 19, 2024 8:22 amJa polecam trochę inna opcje. Jeden przekaznik który zatrzaskuje sygnal oraz zwykly modul esp np. D1minicsharnas wrote: Mon Mar 18, 2024 5:05 pm Hej
Poniżej schemat. Jak cchezz odedzwij się na priv wysle filmik jak to działa.mój schemat
U mnie to rozwiązanie działa od 2 lat(?) zupełnie bezproblemowo. Sygnał odbiera SBW na jednym z wejść
A to moje wykonanie po taniości.
Jest tylko jeden minus tego układu z brakiem zasilania kasuje się stan poczty.
Używałem jeszcze kiedyś na wirtualnym przekaźniku tez działało super ale trzeba było z ręki kasować stan w aplikacji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Lomax1983
- Has thanked: 1 time
Ja mam u siebie Wemos d1 mini, dwa kontaktrony zamontowane w skrzynce na listy.
W wemosie mam ustawiony wirtualny przekaźnik, tylko kontaktrony mam ustawione w konfiguracji jako przyciski (a nie kontaktrony ) które sterują wirtualnym przekaźnikiem. Działa już z 2 lata.
W wemosie mam ustawiony wirtualny przekaźnik, tylko kontaktrony mam ustawione w konfiguracji jako przyciski (a nie kontaktrony ) które sterują wirtualnym przekaźnikiem. Działa już z 2 lata.
-
Pietras81
Jeśli ma być na kanale przekaźnika i nie przejmujesz się tym że w aplikacji możesz z reki zmienić san to jest oki. Też tak miałem i działało długo. Zaletą przekaźnika jest to że można zrobić to na kanale krańcówki.Lomax1983 wrote: Tue Mar 19, 2024 12:43 pm Ja mam u siebie Wemos d1 mini, dwa kontaktrony zamontowane w skrzynce na listy.
-
Pietras81
Raczej się nie da no chyba że sobie soft napiszesz.csharnas wrote: Tue Mar 19, 2024 4:08 pm zrobiłem to na sonoff sv wykorzystałem wirtualny przycisk wszystko fajnie śmiga tylko pytanie czy da sie drugim kontaktronem wyczyscic skrzynkę ? tak zeby recznie z apki tego nie robić ??