Witam,
Potrzebuję pomocy w stworzeniu harmonogramu z przerwą nocną .
Chciałbym aby światło zapalało się o zmierzchu z przerwą nocną od 24 do 7 rano, o godzinie 7 znów powinno się zapalić aż do wschodu. Problem mam jeżeli wschód mamy przed godziną 7 (wschód je zgasi a o 7 znów się zaświecą ) wtedy światła będą się świecić cały dzień . Czy ktoś może pomóc w tym temacie ?
Harmonogram oświetlenia zewnętrznego
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Ja to ogarnąłem harmonogramem zaawansowanym. Sprawdz od jakiego dnia u ciebie wschod zaczyna być przed 7 i tak ustaw.saitox wrote: Tue Mar 19, 2024 10:36 am Witam,
Potrzebuję pomocy w stworzeniu harmonogramu z przerwą nocną .
Chciałbym aby światło zapalało się o zmierzchu z przerwą nocną od 24 do 7 rano, o godzinie 7 znów powinno się zapalić aż do wschodu. Problem mam jeżeli wschód mamy przed godziną 7 (wschód je zgasi a o 7 znów się zaświecą ) wtedy światła będą się świecić cały dzień . Czy ktoś może pomóc w tym temacie ?
Dla przykładu:
0 7 * 10-12 * - włącz o 7 codziennie w październiku, listopadzie i grudniu (musisz dołożyć drugi podobny na styczeń-luty bo cron "nie przechodzi" przez nowy rok)
Co prawda nie ustawisz co do dnia kiedy ten wschod przekracza magiczną barierę ale mniej więcej będzie działać.
YoMan
-
saitox
YoMan dzięki za podpowiedź. Temat ogarnięty, rozwiazanie nie jest perfekcyjne ale się nadaje. Dzięki