Pompa i dwa czujniki temperatury

[email protected]

Kotłownia z buforem i bojlerem połączonych pompą oraz dwa czujniki T1 w buforze i T2 w bojlerze.
Proszę o pomoc jak zaprogramować pracę pompy przy założeniu, że ma się załączyć gdy: T1>38 stopni C i T2<37 stopni C
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

[email protected] wrote: Tue Mar 19, 2024 7:26 pm Kotłownia z buforem i bojlerem połączonych pompą oraz dwa czujniki T1 w buforze i T2 w bojlerze.
Proszę o pomoc jak zaprogramować pracę pompy przy założeniu, że ma się załączyć gdy: T1>38 stopni C i T2<37 stopni C
Scripts.
Wydaje mi się że to ten sam temat który poruszasz w innym wątku?

Code: Select all

{{State(1234).temperature >38 and State(2345).temperature <37}}
YoMan

Tak, masz rację. Zrobiłem to na scripts (jak poniżej), ale nie działa poprawnie, bo pompuje pomimo, że na buforze (T2>37). Spróbuję jeszcze raz skontrolować. Może coś źle poobserwowałem. Zerknij, proszę na skripts'a
Dzięki za pomoc
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

[email protected] wrote: Tue Mar 19, 2024 8:32 pm Tak, masz rację. Zrobiłem to na scripts (jak poniżej), ale nie działa poprawnie, bo pompuje pomimo, że na buforze (T2>37). Spróbuję jeszcze raz skontrolować. Może coś źle poobserwowałem. Zerknij, proszę na skripts'a
Dzięki za pomoc
Rzuciłeś zrzut ekranu ze sceny która załącza pompę, A gdzie jest scena która ma ją wyłączyć Skoro takie jest twoje oczekiwanie?
YoMan

Rzuciłeś zrzut ekranu ze sceny która załącza pompę, A gdzie jest scena która ma ją wyłączyć Skoro takie jest twoje oczekiwanie?
No tak. Masz rację oczywiście. Jutro od rana pracuję nad tym. Bardzo dziękuję za poświęcony czas.

Return to “Pomoc”