Sterowanie innym ROW

Bentul

Przepraszam za laickie pytanie, ale szukam i nie mam pewności. Chciałbym w jednym podwójnym włączniku monostabilnym dzwonkowym (po jego wymianie ze zwykłago bistabilnego) sterować jednym przyciskiem lampę podłączoną do tej puszki a drugim załączać drugą lampę podłączoną do innego włącznika dzwonkowego w innym miejscu i na odwrót. Czy muszę zatem zastosować w każdej z puszek dwa moduły tj. ROW-01 (odbieranie) i RNW-01 (nadawanie) czy może jest jakiś inny sposób?
YoMan

Bentul wrote: Fri Mar 22, 2024 8:38 pm Przepraszam za laickie pytanie, ale szukam i nie mam pewności. Chciałbym w jednym podwójnym włączniku monostabilnym dzwonkowym (po jego wymianie ze zwykłago bistabilnego) sterować jednym przyciskiem lampę podłączoną do tej puszki a drugim załączać drugą lampę podłączoną do innego włącznika dzwonkowego w innym miejscu i na odwrót. Czy muszę zatem zastosować w każdej z puszek dwa moduły tj. ROW-01 (odbieranie) i RNW-01 (nadawanie) czy może jest jakiś inny sposób?
Wystarczy 2x ROW-02
YoMan

Dzięki, bardzo mnie to cieszy bo prawdopodobnie nie będę musiał wymieniać puszek na kieszeniowe nie mówiąc o kosztach 🙂
djalex

Jeśli w każdej z tych puszek masz tylko 1 obwód oświetleniowy i do tego łącznik podwójny to wystarczy 2xROW-01 (ma 2 wejscia)

Return to “Zagadnienia ogólne”