Konieczność ponownego logowania

rafalekkalwak@wp.pl

Od jakichś dwóch miesięcy doświadczam konieczności ponownego logowania na forum jeśli w międzyczasie używałem forum na telefonie. Jest to dość uciążliwe i zupełnie niepotrzebne i nielogiczne a dzieje się praktycznie co dzień.
Co ciekawe, nigdy nie prosi o to przeglądarka w telefonie (Chrome i tu i tu).

W DevToolsach mam taki stan:
Zrzut ekranu 2024-03-24 094922.png
Ktoś doświadczył czegoś podobnego?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

rafalekkalwak@wp.pl wrote: Sun Mar 24, 2024 8:52 am Od jakichś dwóch miesięcy doświadczam konieczności ponownego logowania na forum jeśli w międzyczasie używałem forum na telefonie. Jest to dość uciążliwe i zupełnie niepotrzebne i nielogiczne a dzieje się praktycznie co dzień.

Ja nie mam takich problemów, a korzystam na kilku urządzeniach (też głównie chrome). Natomiast raz na jakiś czas się wylogowuje - ale to tak raz na miesiąc, nie częściej
rafalekkalwak@wp.pl

klew wrote: Fri Apr 05, 2024 9:03 am
rafalekkalwak@wp.pl wrote: Sun Mar 24, 2024 8:52 am Od jakichś dwóch miesięcy doświadczam konieczności ponownego logowania na forum jeśli w międzyczasie używałem forum na telefonie. Jest to dość uciążliwe i zupełnie niepotrzebne i nielogiczne a dzieje się praktycznie co dzień.

Ja nie mam takich problemów, a korzystam na kilku urządzeniach (też głównie chrome). Natomiast raz na jakiś czas się wylogowuje - ale to tak raz na miesiąc, nie częściej
ok, dlatego pytam, bo na innym forum nie pamiętam kiedy się musiałem logować :D i zwątpiłem czy to po mojej stronie czy tego forum
krycha88

czy możecie poprawić coś z tym wylogowywaniem z forum? Bo kiedyś to było raz w miesiącu a teraz mam wrażenie, że za każdym razem jak odwiedzam forum. Ponowne logowanie za każdym razem nie jest rozwiązaniem, dzięki ;)
https://gui-generic-builder.supla.io/
klew

krycha88 wrote: Wed Jun 12, 2024 9:36 am czy możecie poprawić coś z tym wylogowywaniem z forum? Bo kiedyś to było raz w miesiącu a teraz mam wrażenie, że za każdym razem jak odwiedzam forum. Ponowne logowanie za każdym razem nie jest rozwiązaniem, dzięki ;)
U mnie działa normalnie. Z jakich przeglądarek korzystasz?
krycha88

klew wrote: Wed Jun 12, 2024 9:47 am
krycha88 wrote: Wed Jun 12, 2024 9:36 am czy możecie poprawić coś z tym wylogowywaniem z forum? Bo kiedyś to było raz w miesiącu a teraz mam wrażenie, że za każdym razem jak odwiedzam forum. Ponowne logowanie za każdym razem nie jest rozwiązaniem, dzięki ;)
U mnie działa normalnie. Z jakich przeglądarek korzystasz?
Ja używam głównie Brave oraz Chroma
https://gui-generic-builder.supla.io/
klew

krycha88 wrote: Wed Jun 12, 2024 9:57 am Ja używam głównie Brave oraz Chroma
Ja w sumie prawie tylko Chrome. Na Chrome też masz ten problem?
radzik_r

potwierdzam,

dzieje się kilka razy w miesiącu
Leszekbialy

Również potwierdzę ostatnio nawet 2x dziennie się logowałem korzystam z Chrome
klew

Nawet Brave'a sobie zainstalowałem, ale na razie u mnie się nie wylogowuje ;)

Podbijcie czasem ten temat, to będę zerkał na różne przeglądarki, ale tu chyba i tak ostatecznie tylko pzygmunt może coś zrobić, o ile uda się komuś ustalić jaka jest przyczyna tego wylogowywania.

Jakieś tematy w sieci są, ale finalnych rozwiązań nie widać - możliwe, że przyczyny mogą być różne - od rodzaju systemu, przez przeglądarki, ustawienia prywatności (szczególnie dotyczące ciasteczek), jakieś inne zabezpieczenia sieci:
https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=2542591

Podobno też zmiana adresu IP może wpływać na wylogowywanie: https://stackoverflow.com/questions/777 ... ion-cookie (to jest też coś co można po stronie ustawień forum jakoś konfigurować)

Return to “Ogólna dyskusja”