Cześć, dołożyłem jednego row4m, jest w wersji 2.7.25. Próbowałam kilkukrotnie zaktualizować go przez tryb konfiguracji (192.168.4.1) ale wersja się nie zmienia. Raz chyba próbował zrobić upgrade bo szybko migało, ale wersja ostatecznie się nie zmieniła.
W cloudzie nie mam możliwości ustawienia "wyzwalaczy akcji" dla tego modułu, ale nie wiem czy to oznaka przestarzałej wersji, czy objaw jakiegoś innego problemu.
Pozostałe "rowy" mam w 2.8.58 i nie mam z nimi problemów.
Co mogę zrobić z tym jednym?
ROW04m nie aktualizuje się + brak wyzwalaczy akcji
-
Możliwe, że za pierwszym razem nie udało pobrać się binarki np. ze względu na zerwane połączenie wifi.
Każde kolejne przez 30 min będzie nieskuteczne. Odczekaj minimum 30 minut i spróbuj ponownie. Jak to nic nie da to podeślij adres email konta na priv-a. Sprawdzę wtedy logi.
Każde kolejne przez 30 min będzie nieskuteczne. Odczekaj minimum 30 minut i spróbuj ponownie. Jak to nic nie da to podeślij adres email konta na priv-a. Sprawdzę wtedy logi.
-
Poszło na priv. Dorzuciłem dziś jeszcze jednego ROW01 i też nie chce sie zaktualizować. Mryga ale zostaje na 2.7.24. Czy na pewno macie wszystko ok z serwerem do aktualizacji?
-
Tak, z serwerem aktualizacji jest wszystko OK. Nigdy nie było z nim problemu. Jak już to był problem po stronie sieci użytkownika lub po stronie urządzenia.
-
To dobrze. W takim razie czekam na info, czy logi coś wykazały 

-
Z logów dla urządzenia, które wskazałeś na privie wynika, że urządzenie pyta o aktualizację. Pamięć ma sformatowaną poprawnie. Możliwe, że ma problem z pobraniem binarki. Spróbuj mu poprawić zasięg wifi / jakość sygnału wifi na czas aktualizacji.
-
Dzięki. Faktycznie udało się go zaktualizować z hotspota mobilnego. Natomiast nadal niezrozumiałe dla mnie jest dlaczego na zwykłej sieci wifi działa normalnie, ale nie potrafi się zaktualizować. Myślę że zasięg w tym miejscu jest wystarczająco dobry - na tel leci mi ~60mbps.
Access Pointy raportują że też raczej wszystko w porządku Czy to pytanie o aktualizację dochodzi do serwera, czy pozostaje bez odpowiedzi? Bo może to jest jakiś problem z lagiem po podłączeniu do AP i np wtedy pomogłoby parę retry'ów na update? Taki feature request, o ile to już nie istnieje
Jutro jeszcze sprawdzę czy te 2.8.58 aktualizują się poprawnie na tym zwykłym wifi, bo widzę że jest dostępny 2.8.59, więc będzie okazja. Może problem był już gdzieś rozwiązany między 2.7.x i nowszymi.
Access Pointy raportują że też raczej wszystko w porządku Czy to pytanie o aktualizację dochodzi do serwera, czy pozostaje bez odpowiedzi? Bo może to jest jakiś problem z lagiem po podłączeniu do AP i np wtedy pomogłoby parę retry'ów na update? Taki feature request, o ile to już nie istnieje

Jutro jeszcze sprawdzę czy te 2.8.58 aktualizują się poprawnie na tym zwykłym wifi, bo widzę że jest dostępny 2.8.59, więc będzie okazja. Może problem był już gdzieś rozwiązany między 2.7.x i nowszymi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.