Gwarancja na mSRW-01 zakupione w Niemczech

dobo

Planuję zakupić 7 sztuk mSRW-01 i o dziwo w Niemczech https://www.ebay.pl/itm/314790713695 można nabyć je taniej niż w PL https://erli.pl/produkt/zamel-sterownik ... ,166320002 natomiast mam pytanie czy w razie gdyby w ciągu 2 lat coś się wydarzyło z którąś sztuką to będzie jakiś problem z realizacją gwarancji (wydaje mi się, że nie powinno ale wolę zapytać).

A tak na marginesie krajowy produkt jest droższy w kraju niż za granicą ;)
Niemcy - 183,26 zł
Polska - 226,10 zł
Różnica 42,84 zł
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Jeżeli to jest nasz produkt to nie ma znaczenia gdzie go zakupisz. Udzielamy dwuletniej gwarancji.
Patrząc na ceny tego dystrybutora zastanawiam się czy nie pomylił ceny.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
wsosniak
Been thanked: 1 time

Mirosław F. wrote: Tue Apr 09, 2024 5:30 am .....
Czytając to zdanie przypomnialo mi sie jak kupowałem 40 opraw oświetleniowych do domu. Szukałem konkretnych . Znalałem kilka firm , u wiekszości mniej wiecej ta sama cena , ale u jednego te oprawy były 40% tańsze niz u innych . Pierwsza myśl : jakiś szwindel, druga : pomylił sie, Trzecia : promocja ? to niemożliwe ze aż taka , bo to nawet nie po kosztach chyba było . Sprawdziłem firme ... nic nie wskazywało ze szwindel . Zamówiłem , zapłaciłem . I dosłownie kilka godzin po zlożeniu mojego zamówienia , dostawca podniósł cene na stronie do "normanlnego" poziomu, jak u innych dostawców :) Ja dostałem w pełni wartościowy towar w cenie w jakiej złozylem zamówienie :)
chyba sie pomylił ;) i pewno z tym mSRW-01 tez tak jest :)
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

dobo wrote: Mon Apr 08, 2024 7:19 pm Planuję zakupić 7 sztuk mSRW-01 i o dziwo w Niemczech https://www.ebay.pl/itm/314790713695 można nabyć je taniej niż w PL https://erli.pl/produkt/zamel-sterownik ... ,166320002 natomiast mam pytanie czy w razie gdyby w ciągu 2 lat coś się wydarzyło z którąś sztuką to będzie jakiś problem z realizacją gwarancji (wydaje mi się, że nie powinno ale wolę zapytać).

A tak na marginesie krajowy produkt jest droższy w kraju niż za granicą ;)
Niemcy - 183,26 zł
Polska - 226,10 zł
Różnica 42,84 zł
kupuj wszystko i wystawiaj na allegro :lol: :lol: :lol:
YoMan

Na razie zakupiłem potrzebną mi ilość.
Jak dotrą te zamówione to pomyślę o kolejnym zakupie i o sprzedaży na alledrogo ;)
dobo

wsosniak wrote: Tue Apr 09, 2024 6:28 am
Czytając to zdanie przypomnialo mi sie jak kupowałem 40 opraw oświetleniowych do domu. Szukałem konkretnych . Znalałem kilka firm , u wiekszości mniej wiecej ta sama cena , ale u jednego te oprawy były 40% tańsze niz u innych . Pierwsza myśl : jakiś szwindel, druga : pomylił sie, Trzecia : promocja ? to niemożliwe ze aż taka , bo to nawet nie po kosztach chyba było . Sprawdziłem firme ... nic nie wskazywało ze szwindel . Zamówiłem , zapłaciłem . I dosłownie kilka godzin po zlożeniu mojego zamówienia , dostawca podniósł cene na stronie do "normanlnego" poziomu, jak u innych dostawców :) Ja dostałem w pełni wartościowy towar w cenie w jakiej złozylem zamówienie :)
No i dzisiaj około 15 dostałem wiadomość o zwrocie pieniędzy z adnotacją o przyczynie zwrotu "Inna korekta".
Produkt nadal jest w ofercie ale już za 316,02 zł/szt.

Po tej wiadomości miałem kontakt telefoniczny z "Sklep internetowy epstryk" z informacją, że moje zamówienie zostało anulowane i został dokonany zwrot środków.
Poinformowałem Panią, że nie jestem zainteresowany takim rozwiązaniem.
dobo

No to teraz mnie zdenerwowali.
Zwrot jest już na koncie ale nie odpowiada wpłacie jaką dokonałem (przelicznik walutowy x 2).

Będzie zawiadomienie.
Last edited by dobo on Thu Apr 11, 2024 10:00 pm, edited 1 time in total.
wsosniak

dobo wrote: Thu Apr 11, 2024 4:31 pm
wsosniak wrote: Tue Apr 09, 2024 6:28 am
No i dzisiaj około 15 dostałem wiadomość o zwrocie pieniędzy z adnotacją o przyczynie zwrotu "Inna korekta".
Produkt nadal jest w ofercie ale już za 316,02 zł/szt.

Po tej wiadomości miałem kontakt telefoniczny z "Sklep internetowy epstryk" z informacją, że moje zamówienie zostało anulowane i został dokonany zwrot środków.
Poinformowałem Panią, że nie jestem zainteresowany takim rozwiązaniem.
jak widać , niepoważna firma . Ich błąd , powinni te straty wziąć "na klatę" , tak jak to było w moim przypadku (miałem więcej szczęścia niz Ty).
Pytanie , czy warto się z jakimiś półgłówami , którzy nie potrafia nawet porządnie swojej oferty zaprezentować w internecie, "boksować" sie o tą transakcję i tą Twoją stratę wynikającą z kursu waluty .
dobo

Jeżeli będziemy machać ręką na takie sytuacje oraz nie będziemy dochodzić swoich praw jako konsumenci to tak będzie na każdym kroku i w każdej sytuacji bo na to jako konsumenci pozwalamy opisanym podejściem, po co , szkoda czasu, nieznajomością przepisów, itp.
Ja szanuję swoje zarobione pieniądze bo nikt mi ich za darmo nie daje.
wsosniak

Osobiście bym odpuścił ale bardzo dobrze cię rozumiem.
Ta cała sytuacja to też jest dowód i przestroga na to że przesadnie niska cena może powodować klopoty

Return to “ZAMEL mSRW-01”