allowWorkInOfflineMode - ?

User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

@klew, co nam dają poniższe opcje?

Code: Select all

// Call this method if you want to allow device to work in offline mode
// without Wi-Fi network configuration
// 1 - offline mode with empty config, but communication protocols may be
//     enabled
// 2 - offline mode only with empty config and communication protocols
//     disabled
// 0 - no offline mode
void allowWorkInOfflineMode(int mode = 1);
Dlaczego nie ma opcji skonfigurowanego urządzenia z wyłączonymi interfejsami ;) ?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Nie rozumiem pytania :P
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

klew wrote: Wed Apr 10, 2024 8:37 am Nie rozumiem pytania :P
Wiem, że rozumiesz :P

Do czego mogą przydać się opcje "offline" dla pustego cfg, a dla "nie" pustego nie ma trybu offline?
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Aaa, "skonfigurowane urządzenie" - tu masz na myśli "skonfigurowane wifi lub lan"?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
klew
Posts: 8763
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Tryb offline jest gdy ktoś chce używać urządzenia bez serwera/wifi/lan itp.
To nie ma być przełącznik, na każde widzi-mi-się, tylko celowe ustawienie urządzenia w dany sposób. Można tego użyć np. gdy montujesz urządzenia w nowym domu/mieszkaniu, a jeszcze nie masz internetu.
Albo sprzedajesz dom/mieszkanie i ktoś nie chce mieć wszystkiego "smart". Wtedy wymuazujesz dane i urządzenie sobie działa lokalnie z przycisku i tyle
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
lukfud
Posts: 2117
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

Dla urządzeń DIY zupełnie nie przydatna opcja, a szkoda.

W cfg zapisane są też inne parametry, które są potrzebne do działania programu i na tą chwilę nie mam jak skorzystać z offline mode, nawet gdybym chciał ;)
https://www.facebook.com/groups/supladiy/

Return to “supla-dev”