Witam
Chciał bym udostępnić obcym osobą niektóre kanały Np. termometry czy czujnik odległości wiem że mogę zrobić to za pomocą lokalizacji ale chciał bym tego uniknąć. Zastanawiam się czy jest na to jakiś inny sposób, zastanawiam się czy jest jakaś aplikacja która będzie współpracowała z linkami bezpośrednimi. Super rozwiązaniem było by zrobienie w cloud takich wirtualnych kanałów które by działały z linku bezpośredniego. Co o tym myślicie może jest jakieś inne rozwiązanie.
Linki bezpośrednie udostepnienie
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Obecnie możesz udostępniać przez aplikację Supla, ale wtedy rozbijasz wszystko na odpowiednie lokalizacje i udostępniasz wybranym osobom te lokalizacje.pirat wrote: Wed Apr 17, 2024 11:15 am Witam
Chciał bym udostępnić obcym osobą niektóre kanały Np. termometry czy czujnik odległości wiem że mogę zrobić to za pomocą lokalizacji ale chciał bym tego uniknąć. Zastanawiam się czy jest na to jakiś inny sposób, zastanawiam się czy jest jakaś aplikacja która będzie współpracowała z linkami bezpośrednimi. Super rozwiązaniem było by zrobienie w cloud takich wirtualnych kanałów które by działały z linku bezpośredniego. Co o tym myślicie może jest jakieś inne rozwiązanie.
Linki bezpośrednie może używać każdy, kto taki link otrzyma. Nie jest to najbezpieczenijsze rozwiązanie, więc trzeba tego używać z głową.
Możesz też próbować używać zewnętrzncyh systemów, np. przez MQTT, Home Asssitant, itd. Ale osobiście nie używam i nie wiem jakie dają możliwości.
Innych opcij w Supli obecnie nie ma. Nie wiem co masz na myśli pod tymi wirtualnymi kanałami.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pirat
- Been thanked: 1 time
Udostępniając lokalizację trzeba podawać mali oraz hasło do swojego kona a tego chciał bym uniknąć. Problemem przy obcych osobach jest jeszcze dodawanie telefonów które ludzie zmieniają. Gównie chciał bym udostępnić kanały pomiarowe więc zagrożenia z linków niema.
Mając na myśli wirtualny kanał chodziło mi o to że ktoś instaluje aplikację supli na swoje dane ja mu podaje link bezpośredni on go wpisuje w "aplikację" i normalnie wyświetla się mu w aplikacji dany pomiar. Co o tym myślicie ?
Mając na myśli wirtualny kanał chodziło mi o to że ktoś instaluje aplikację supli na swoje dane ja mu podaje link bezpośredni on go wpisuje w "aplikację" i normalnie wyświetla się mu w aplikacji dany pomiar. Co o tym myślicie ?