sonoff POW r2 - harmonogram
-
ChrisSZ
Hi po wgraniu supli nie mam możliwości ustawienia tego przełącznika jako włącznika schodowego a potrzebuję przełączać jego stan o różnych losowych godzinach. Harmonogramem tego nie zrobię. Czy jest jakiś firmware do tego przełącznika abym mógł wybrać np. interwał przełączania w inny stan (teraz jest włącz lub wyłącz) lub wręcz zadać godzinę i minutę przełączenia?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Harmonogramem możesz ustawić interwał, a także wybrać godziny i minuty przełączania.
W Supli "schodowy" jest z reguły używany do określenia światła, które włącza się na zadany czas (np 5 min) - na zasadzie oświetlenia klatki schodowej.
Napisz może co dokładnie chcesz zrobić
W Supli "schodowy" jest z reguły używany do określenia światła, które włącza się na zadany czas (np 5 min) - na zasadzie oświetlenia klatki schodowej.
Napisz może co dokładnie chcesz zrobić
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
ChrisSZ
chcę jakieś urządzenie załączyć na jakiś czas np na 20 minut potem godzinka przerwy i kolejne włączenie na 20 minut i przerwa po godzince. w ustawieniach przełącznik jest widziany jako włącznik zasilania. mogę ręcznie w ustawieniach zrobić akcję przełącz ale w harmonogramie nie ma opcji przełącz jest tylko włącz i wyłącz np o określony interwał co komplikuje sprawę..
-
klew
Przełącz harmonogram na zaawansowany i tam można takie rzeczy ustawić.
Ewentualnie dodaj scenę: włącz, poczekaj 20 min, wyłącz. I tą scenę włączaj harmonogramem
Ewentualnie dodaj scenę: włącz, poczekaj 20 min, wyłącz. I tą scenę włączaj harmonogramem
-
ChrisSZ
ok już jest ogarnięte.. dzięki za podpowiedzi..
-
klew
Aktualnie wszystko co składa się z więcej niż 1 kroku, jest nazywane sceną. Myślę, że łatwiej by było, gdyby nie trzeba było w sposób jawny tworzyć scen, tylko z poziomu reakcji dodać wszystkie kroki, ale nadal byłaby to scena.lukasz06 wrote: Sat Apr 20, 2024 7:40 pm Tak zapytam, nie można by było zrobić tego w reakcjach? Np załącz potem zaczekaj xxx min, wyłącz?
Wiadomo liczba scen, harmonogramów ograniczona?
Jeśli ograniczają Cię limity, to pisz do Przemka - podniesie