Problem z sbw-02 traci zasięg (urządzenie nie podłączone)

Kamil123456
Posts: 6
Joined: Thu Jun 30, 2022 5:36 pm

Post

Hej, mam problem,juz ktoś pisał podobny post mianowicie mam strownik sbw-02 i od jakiegoś czasu traci on tak jakby zasięg zmienilem router na lepszy dalej ten sam problem wystepuje od czasu do czasu podobnie mam z bramą garażową ten sam sterownik niewiwm gdzie szukać problemu zmienialem router wszystko poaktualizowakem z nowymi hasłami idzie zwariować zazwyczaj wyłącza sie i trzeba manuslnie otwierać bramę,ma ktos jakiś pomysł?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Jeżeli klikniesz w ikonę "i", jaką Masz siłę sygnału ?
Kamil123456
Posts: 6
Joined: Thu Jun 30, 2022 5:36 pm

Post

Oto przykladowa jakość sygnału
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Minimalne minimum, to 30%.
Najlepiej żeby było 40% i wiecej.
Masz w domu może więcej router-ów, wzmacniaczy sygnałów wi-fi ?
Jaką wersję oprogramowania ma ten SBW-02 ?
Kamil123456
Posts: 6
Joined: Thu Jun 30, 2022 5:36 pm

Post

Dokupilem meshe asusa wszystko śmiga ,ale problem jest dalejproblem z tymi sterownikami a jak sprawdzic wersje danych sterowników
Kamil123456
Posts: 6
Joined: Thu Jun 30, 2022 5:36 pm

Post

Inne urzadzenia jak gniazdka i czyjniki temp.zalaczanie webasto w garaxu mają lepsze tyko te maja jakies maly zasuwg chodz w garazu juz go wystawilem.na zewnatrz
Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Zaloguj się do CLUD-a.
Tam przy SBW-02 będzie podana wersja oprogramowania.
Kamil123456
Posts: 6
Joined: Thu Jun 30, 2022 5:36 pm

Post

2.8.58 to taka wersja
Kamil123456
Posts: 6
Joined: Thu Jun 30, 2022 5:36 pm

Post

Może jakąś antene dokupic czy coś
Patryk
Posts: 2713
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Wersję oprogramowania Masz ok (najnowszą).
Możesz w ramach testu, przenieść ten SBW-02 w inne miejsce ?
Może coś w tym miejscu mu nie odpowiada (jakieś zakłócenia).

Edit:
Co prawda piszesz, że już to zrobiłeś.
Skontaktuj się z @Mirosław F.
Może masz coś nie tak z tym SBW-02, że tylko on ma tak słaby zasięg.

Return to “ZAMEL SBW-02”