Mam pytanie, czy ktoś z Was używa THW-01 do monitorowania temperatury i wilgotności w archiwum.
Brak jasnych wytycznych a dostępnych na rynku urządzeń jest wiele. Oprócz konieczności archiwizowania danych przez okres 2 lat nie ma nic o wymaganiach technicznych, certyfikatach itp.
Ma ktoś z Was doświadczenie w tym temacie?
THW-01 monitorowanie w archiwum
-
Michał, wiem, że Twój post jest prawie sprzed 3 miesięcy, ale daj znać jeśli temat dalej aktualny.
Może coś będę w stanie pomóc. Tylko nie wiem, czy chodzi Ci o wytyczne co do warunków przechowywania dokumentów czy wytyczne dla urządzeń pomiarowych.
Może coś będę w stanie pomóc. Tylko nie wiem, czy chodzi Ci o wytyczne co do warunków przechowywania dokumentów czy wytyczne dla urządzeń pomiarowych.
-
Dziękuję, poszliśmy w czeskie Papago 2TH ETH.Lucas wrote: Tue Jul 16, 2024 7:53 am Michał, wiem, że Twój post jest prawie sprzed 3 miesięcy, ale daj znać jeśli temat dalej aktualny.
-
Ok, jest wiele rozwiązań. My produkcyjnie używamy rozwiązań LAB-EL, Aranet i paru innych, a czasem warunki pomiarów i materiałów bywają trudne.uchnast.michal wrote: Tue Jul 16, 2024 8:45 amDziękuję, poszliśmy w czeskie Papago 2TH ETH.Lucas wrote: Tue Jul 16, 2024 7:53 am Michał, wiem, że Twój post jest prawie sprzed 3 miesięcy, ale daj znać jeśli temat dalej aktualny.