Temat poboczny - AP Unify

User avatar
YoMan
Posts: 2340
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

Czy jest to ktoś zajmujący się naprawą elektroniki?
Mam padniętego Unify Pro - nie daje oznak życia. Może to jakiś prosty problem z zasilaniem i da się go tanio przywrócić do używalności.
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
User avatar
lesny8
Posts: 2841
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

A jak go zasilasz?
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
User avatar
wojtas567
Posts: 2216
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

A z zasilacza masz jakieś napięcie?
Zmień może kabel RJ łączący zasilacz z AP może gdzieś się przygniótł.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
YoMan
Posts: 2340
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

Zasilam przez PoE - przekładam rj z innego AP na patchpanelu
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
User avatar
lesny8
Posts: 2841
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Post

PoE aktywne czy pasywne?
Znalazłem taki fix

https://community.ui.com/questions/Hard ... 3d7612dce6

Być może to ten sam problem.
Czekam na kolejne Supla Offline Party 👍
User avatar
YoMan
Posts: 2340
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

lesny8 wrote: Mon Apr 29, 2024 8:56 pm PoE aktywne czy pasywne?
Znalazłem taki fix

https://community.ui.com/questions/Hard ... 3d7612dce6

Być może to ten sam problem.
Nawet nie wiem jakie. Zasilam ze switcha którego mam do kamer ale nie mam kamer 😉
Trick wart sprawdzenia. Thx
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
User avatar
YoMan
Posts: 2340
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

lesny8 wrote: Mon Apr 29, 2024 8:56 pm PoE aktywne czy pasywne?
Znalazłem taki fix

https://community.ui.com/questions/Hard ... 3d7612dce6

Być może to ten sam problem.
Niestety ... mam nowsza płytkę już bez tego kondensatora
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
User avatar
wojtas567
Posts: 2216
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

A napięcie zasilania masz prawidłowe?
W międzyczasie zmienili napięcie pracy na tych unify i są na różne napięcia, zerknij na tabliczkę znamionową
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
YoMan
Posts: 2340
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

wojtas567 wrote: Tue Apr 30, 2024 7:07 am A napięcie zasilania masz prawidłowe?
W międzyczasie zmienili napięcie pracy na tych unify i są na różne napięcia, zerknij na tabliczkę znamionową
af to 48V z tego co wiem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)

Return to “Ogólna dyskusja”