Wemos D1 Mini nie wychodzi z trybu konfiguracji....

mar11111
Posts: 102
Joined: Sun Jul 16, 2023 4:06 pm

Post

Hej. Mam taki problem ze mój wemos nie wychodzi z trybu konfiguracji.
Wgrywam soft wygenerowany w GG, dodaje nowe urządzenie w aplikacji, pojawia się nowe urządzenie w Cloud i na tym koniec poprawnego zachowania ...
Dioda w wemos cały czas szybko mruga nie da się połączyć z nim poprzez przeglądarkę (192.168.1.4)
Próbowałem z różnymi softami i cały czas to samo.
Co może być przyczyną?
User avatar
YoMan
Posts: 2340
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

mar11111 wrote: Sun May 05, 2024 3:54 pm Hej. Mam taki problem ze mój wemos nie wychodzi z trybu konfiguracji.
Wgrywam soft wygenerowany w GG, dodaje nowe urządzenie w aplikacji, pojawia się nowe urządzenie w Cloud i na tym koniec poprawnego zachowania ...
Dioda w wemos cały czas szybko mruga nie da się połączyć z nim poprzez przeglądarkę (192.168.1.4)
Próbowałem z różnymi softami i cały czas to samo.
Co może być przyczyną?
Uszkodzony wemos? Spróbuj na innym, spróbuj wgrać tasmote czy tak samo się zachowuje, etc.
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
mar11111
Posts: 102
Joined: Sun Jul 16, 2023 4:06 pm

Post

Drugi identycznie.... :o
mar11111
Posts: 102
Joined: Sun Jul 16, 2023 4:06 pm

Post

Kupiłem na aliexpress 4 sztuki i pierwsze dwie działają ok :roll:

W momencie jak aplikacja przyjmie go status "zarejestrowany i gotowy" to na moment dioda przestaje mrugać po czym po ok sekundzie wraca z powrotem tak jakby w tryb konfiguracji
User avatar
YoMan
Posts: 2340
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

a nie ustawiłeś jakiegoś czujnika pod pin konfiguracji?
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)
mar11111
Posts: 102
Joined: Sun Jul 16, 2023 4:06 pm

Post

Hmmm :idea:
Tzn nie ustawiałem kompletnie nic bo nie mogę wejść na konfigurację ... Wemos po niby przyjęciu go w aplikacji nadal szybko miga i rozsyła sieć wifi. Nawet po połączeniu się z jego rozsyłaną siecią i tak nie można wejść na konfigurację
mar11111
Posts: 102
Joined: Sun Jul 16, 2023 4:06 pm

Post

Próbowałem tylko na sofrach GG. Tasmoty nie umiem wgrać niestety :oops:
mar11111
Posts: 102
Joined: Sun Jul 16, 2023 4:06 pm

Post

Dodam że za każdym razem wgrywam softy na czystego Wemosa i zarówno jeden jak i drugi zachowują się tak samo. Pomyślałem że być może jest dziś jakiś problem po stronie Supli lub faktycznie dostałem uszkodzone sztuki.
Mam w domu jeszcze kilka wemos D1Mini ale są w użyciu, powiem szczerze że w tej sytuacji trochę się boje je sprawdzać, kurcze nie chce się pozbyć funkcji które dla mnie ogarniają
Pietras81
Posts: 1818
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

mar11111 wrote: Sun May 05, 2024 3:54 pm Hej. Mam taki problem ze mój wemos nie wychodzi z trybu konfiguracji.
Wgrywam soft wygenerowany w GG, dodaje nowe urządzenie w aplikacji, pojawia się nowe urządzenie w Cloud i na tym koniec poprawnego zachowania ...
Dioda w wemos cały czas szybko mruga nie da się połączyć z nim poprzez przeglądarkę (192.168.1.4)
Próbowałem z różnymi softami i cały czas to samo.
Co może być przyczyną?
Nie ten adres. Powinno być 192.168.4.1
https://pietras-81.aqi.eco/
mar11111
Posts: 102
Joined: Sun Jul 16, 2023 4:06 pm

Post

Tak tak oczywiście. Chodzi o 192.168.4.1 taki też wpisuje w przeglądarkę i cisza. Brak możliwości wejścia w konfigurację

Return to “Ogólna dyskusja”