Informacja o braku konfiguracji - webinsterface.ino

User avatar
shimano73
Posts: 1995
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Post

Hej, modyfikuję pod własne potrzeby przykład webinterface.ino . Jak sprawdzić , jakiego użyć warunku aby nie wykonywał się program w loop'ie gdy config jest "pusty" ?
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Na configu albo supladevice jest metoda w stylu isMinimalConfigReady - ona sprawdza czy jest skonfigurowana sieć i dane do serwera.
Chyba że czegoś innego szukasz?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
shimano73
Posts: 1995
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Post

klew wrote: Fri May 10, 2024 8:44 am Na configu albo supladevice jest metoda w stylu isMinimalConfigReady - ona sprawdza czy jest skonfigurowana sieć i dane do serwera.
Chyba że czegoś innego szukasz?
Wydaje sie że jest to czego szukam , ale jak tego użyć ;)
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
User avatar
klew
Posts: 8708
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Poszukaj tego w kodzie jak jest użyte (powinno być w pliku SuplaDevice.cpp).
Tylko najlepiej byłoby nie odpalać tego w pętli, tylko do jakiegoś bool'a sobie zapisz rezultat tej metody
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “Pomoc”