[i] Wersja 24.05

mipolansk

Jak już niektórzy z was zauważyli pojawiła się nowa wersja. Zmiany w wersji 24.05 to:
- Poprawiono błąd powodujący zatrzymanie aplikacji przy zmianie wyświetlanego setu danych na wykresie
- Poprawiono kolory dla trybu nocnego
- Rozwiązano błąd pojawiającej się ikony info na liście dla kanałów, które jej nie wspierają
- Rozwiązano problem błędnie wyświetlających się ikon użytkownika dla kanału ściemniacza i RGB
- Dodano wsparcie dla żaluzji fasadowych
- Dodano możliwość usunięcia pobranych danych do wykresów (temperatury, temperatury i wilgotności, KPOP, KLOP)

edit 24.05: W Testflight pojawi się wersja 24.05.01, która naprawia
- Białe litery w trybie nocnym na wykresie
- Niedziałające przyciski otwierania rolet na liście kanałów

Wszelkie uwagi/blędy zachęcałbym, żeby zgłaszać pod tym postem :)
Last edited by mipolansk on Fri May 24, 2024 7:56 pm, edited 1 time in total.
iM@rek

Dzięki za nowa wersje i poprawki.
Zgłaszam brak reakcji na dotknięcie "i" w kółeczku.
Nie pokazują się szczegóły połączenia modułu, typu "ip", "czas połączenia" itd.
Dotyczy różnych modułów.
Sprawdzałem w 24.04 - działało.
mipolansk

iM@rek wrote: Fri May 17, 2024 1:36 pm Dzięki za nowa wersje i poprawki.
Zgłaszam brak reakcji na dotknięcie "i" w kółeczku.
Nie pokazują się szczegóły połączenia modułu, typu "ip", "czas połączenia" itd.
Dotyczy różnych modułów.
Sprawdzałem w 24.04 - działało.
Jaką masz wersje 24.05? W wersji 24.05 (179) - jak zobaczysz w Testflight, powinno to już działać.
kurus

Dzięki, teraz ikony dla grupy dimmerow są ok 👍
iM@rek

mipolansk wrote: Fri May 17, 2024 1:38 pm Jaką masz wersje 24.05? W wersji 24.05 (179) - jak zobaczysz w Testflight, powinno to już działać.
179 - już jest ok.

Zgłaszam słabą czytelność info o zużyciu energii: białe na żółtym. Tak samo w trybach jasnym i ciemnym.
IMG_4282.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mipolansk

iM@rek wrote: Sun May 19, 2024 4:50 am Zgłaszam słabą czytelność info o zużyciu energii: białe na żółtym. Tak samo w trybach jasnym i ciemnym.
IMG_4282.jpeg
Dzięki za info, poprawimy w kolejnym wydaniu.
shimano73

Takie pytanie , każdy kanał sygnalizuje w aplikacji , czy jest offline czy online, za pomocą kolorowej kropki odpowiednio czerwonej i zielonej , tylko dlaczego jedne maja dwa , inne jeden, a jeszcze inne tylko okrąg bez wypełnienia co jest bardzo nie czytelne , przynajmniej dla mnie, który pewnych rzeczy bez dodatkowych patrzałek, nie jestem tego wstanie odróżnić ;)
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
mipolansk

shimano73 wrote: Wed May 22, 2024 4:00 pm Takie pytanie , każdy kanał sygnalizuje w aplikacji , czy jest offline czy online, za pomocą kolorowej kropki odpowiednio czerwonej i zielonej , tylko dlaczego jedne maja dwa , inne jeden, a jeszcze inne tylko okrąg bez wypełnienia co jest bardzo nie czytelne , przynajmniej dla mnie, który pewnych rzeczy bez dodatkowych patrzałek, nie jestem tego wstanie odróżnić ;)
Pełna kropka oznacza że jest przycisk, po przesunięciu w bok, a pusta brak przycisku. Jeżeli jest jeden przycisk, to wtedy jest jedną kropka, jak brak przycisków to dwie puste.
YoMan

shimano73 wrote: Wed May 22, 2024 4:00 pm Takie pytanie , każdy kanał sygnalizuje w aplikacji , czy jest offline czy online, za pomocą kolorowej kropki odpowiednio czerwonej i zielonej , tylko dlaczego jedne maja dwa , inne jeden, a jeszcze inne tylko okrąg bez wypełnienia co jest bardzo nie czytelne , przynajmniej dla mnie, który pewnych rzeczy bez dodatkowych patrzałek, nie jestem tego wstanie odróżnić ;)
dwie kropki pełne mają te kanały które można zrobić włącz/wyłącz, jedną kropkę mają te co można tylko włącz lub mają "pod sobą" jakieś wykresy. Pusta kropka/dwie puste kropki to nie można zrobić nic. - cxzego nie rozumiesz ??? :lol: :lol: :lol:
A na poważnie, Krzysztof już kiedyś pisał, że z czasem zrobił się tam nieporządek i niekonsekwencja z tymi kropkami i jest to na liście "to do" jak tylko będzie wolna chwila.
Do tego jeszcze dochodzi problem ikonki "i" gdzie niektóre są w jednym szeregu a niektóre nagle są justowane do lewej ....
YoMan

Czy tylko u mnie przestało działać zamykanie / otwieranie rolet po przesunięciu w bok z tego zielonego kwadraciku .
Może ktoś potwierdzić

Return to “iOS”