Hej.
Nadszedł czas wymiany telefonu służbowego i mam do wyboru 2 modele. Nic za to nie płacę.
1. Motorola G84 12/256 GB
2. iPhone 14 128 GB.
Telefon służbowy jest jedynym z jakiego korzystam i mam w nim 2 karty sim. Prywatna, służbowa i tak pozostanie. Dotychczas używałem tylko androida.
Pytanie czy z aplikacją supla nie występują jakieś problemy na iPhone?. Czy aktualizacje aplikacji supla są wydawane równolegle na iPhone i android. Kiedyś widziałem na forum że były z tym problemy.
Aplikacja supla smartfon android czy iPhone
-
Jeśli nigdy nie używałeś iPhone, to przesiadka będzie bardzo bolesna 
Sposób sterowania, gesty, przełączanie aplikacji, itd - bardzo dużo rzeczy jest inaczej zorganizowanych, więc jeśli nie lubisz zmian, to odradzam
Ja mam iPhone do testowania apki na iOS i za każdym razem jak tam coś robię to mnie szlak trafia
Odnośnie Supli, to obie apki działają stabilnie. Jeśli coś by tak nie działało, to będzie to poprawione.
Wydania są robione w miarę możliwości podobnie, choć często najpierw prace trwają nad Androidem, a potem na iOS. W praktyce wersja na iOS bywa wydawana później o 1-2 tygodnie, ale nie brałbym tego za pewnik
. Obecna wersja 24.05 idzie prawie równolegle (chyba 2-3 dni opóźnienia).
Jeśli lubisz beta testy aplikacji, to Android tu wiedzie prym.

Sposób sterowania, gesty, przełączanie aplikacji, itd - bardzo dużo rzeczy jest inaczej zorganizowanych, więc jeśli nie lubisz zmian, to odradzam

Ja mam iPhone do testowania apki na iOS i za każdym razem jak tam coś robię to mnie szlak trafia

Odnośnie Supli, to obie apki działają stabilnie. Jeśli coś by tak nie działało, to będzie to poprawione.
Wydania są robione w miarę możliwości podobnie, choć często najpierw prace trwają nad Androidem, a potem na iOS. W praktyce wersja na iOS bywa wydawana później o 1-2 tygodnie, ale nie brałbym tego za pewnik

Jeśli lubisz beta testy aplikacji, to Android tu wiedzie prym.
-
Nie jest tak źleklew wrote: Fri May 17, 2024 7:52 am Jeśli nigdy nie używałeś iPhone, to przesiadka będzie bardzo bolesna![]()

Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Serio? Powiadomienie wyskakuje, chcę jak człowiek je "skasować", więc daję palcem w lewo... nic, palcem w prawo... nic. Eh?robertklepacki94 wrote: Fri May 17, 2024 7:58 amNie jest tak źleklew wrote: Fri May 17, 2024 7:52 am Jeśli nigdy nie używałeś iPhone, to przesiadka będzie bardzo bolesna![]()
Ale za to jak się przesiądzesz na iOS to nie będziesz chciał wrócić do Androida:) Przynajmniej u mnie wiekszość znajomych to potwierdza.

-
Żona używa apki na IOS i nie narzeka, ja natomiast mam Androida i tez jestem zadowolony.
I za żadne pieniądze się nie przesiądę na IOS bo może działa szybciej niż Android o podobnych parametrach ale sposób rozwiązania menu i gestów to jest dramat pokroju Facebooka - testy na produkcji -,- , że o tragikomedii zgrywania czegokolwiek na PC nie wspomnę
I za żadne pieniądze się nie przesiądę na IOS bo może działa szybciej niż Android o podobnych parametrach ale sposób rozwiązania menu i gestów to jest dramat pokroju Facebooka - testy na produkcji -,- , że o tragikomedii zgrywania czegokolwiek na PC nie wspomnę

-
Raz skorzystasz z Ajfona i już nawet nie pomyślisz o powrocie do Androida
-
Znam takich co jabłko ugryźli i im nie posmakowało
Znam też takich co się przesiedli i im smakuje.
Wszystko to kwestia gustu i osobistych odczuć.
Moje odczucia odnośnie iPhonów są podobne do @klew
Jak masz możliwość pożyczyć jakikolwiek model od kogoś, nie musi to być 14stka i pobawić się przez kilka dni, to się dowiesz czy to dla Ciebie czy też nie.
P.S. Właśnie znalazłem w sieci wypożyczalnie smartfonów
Nie wczytywałem się w żadne regulaminy, tylko rzut oka na ofertę i wypożyczenie 14stki na miesiąc to 149zl.

Znam też takich co się przesiedli i im smakuje.
Wszystko to kwestia gustu i osobistych odczuć.
Moje odczucia odnośnie iPhonów są podobne do @klew

Jak masz możliwość pożyczyć jakikolwiek model od kogoś, nie musi to być 14stka i pobawić się przez kilka dni, to się dowiesz czy to dla Ciebie czy też nie.
P.S. Właśnie znalazłem w sieci wypożyczalnie smartfonów

Nie wczytywałem się w żadne regulaminy, tylko rzut oka na ofertę i wypożyczenie 14stki na miesiąc to 149zl.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Potwierdzam
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
-
Moim pierwszym smartfonem był właśnie iPhone 3G gdy przesiadłem się z Nokia 6310i i pozostaje im wierny do dziś
. Androida używam jako służbowy i tylko w pracy jest on "przechodni" ze zmiany na zmianę . Gdy zacząłem się zajmować Suplą trochę czułem się pokrzywdzony bo nowe apki pojawiały się z dużym opóźnieniem . Dziś jest zupełnie inaczej, nie odczuwam jakieś zwłoki. Nawet jest mi to na rękę że najpierw jest coś wprowadzone na Androida , przetestowane , poprawione, zmodyfikowane i gotowe pojawia się na iOS
Tak , tak , wiem , nie tak to działa
Z uwagi że androida używam sporadycznie i tylko do dzwonienia ,aparatu i komunikatorów czasem mam problem z jego obsługą czego nie doświadczam przechodząc z jednego iPhona na drugi. Chociaż ,gdy zniknął przycisk home w "12 mini" miałem przez kilka dni problem z jego obsługa
ale nowe pokolenie pomogło mi w jego obsłudze 

W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024