Hej Suplowicze !!!
Już niedługo w naszym asortymencie pojawi się kolejny produkt, którym jest monitor energii elektrycznej MEW-02 ETH. Jest to pierwsze urządzenie systemu SUPLA by ZAMEL, które posiada złącze Ethernetowe (RJ-45). Oczywiście nie zabrakło również Wi-Fi. Urządzenie wspiera przekładniki prądowe 100A (SC-16), 200A (SC-24) oraz 400A (SC-36) nie potrzebując do tego żadnych przystawek.
Najwspanialszym dla nas momentem jest to, że możemy przekazać Wam do testów 10 sztuk urządzeń z wybranymi przez Was przekładnikami prądowymi. Oczywiście ciekawi jesteśmy, gdzie zastosujecie MEW-02 ETH?
ZAPROSZENIE DO TESTÓW MEW-02 ETH :)
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
U mnie metalowa szafa od pompy ciepła w której w środku musi być router WiFi
Chętny
LAN już mam
P.S A na dodatek dodam że to drga niespodzianka dzisiejszego dnia w sprawie MEW. Te urządzenia mają taką dokładność że dzięki temu wychwyciłem że licznik od dystrybutora zawyża znacznie pobór prądu, zleciłem laboratoryjne badanie licznika i dzisiaj dostałem zwrot prawie 6tyś zł Także Mirku dobra robota
Chętny
LAN już mam
P.S A na dodatek dodam że to drga niespodzianka dzisiejszego dnia w sprawie MEW. Te urządzenia mają taką dokładność że dzięki temu wychwyciłem że licznik od dystrybutora zawyża znacznie pobór prądu, zleciłem laboratoryjne badanie licznika i dzisiaj dostałem zwrot prawie 6tyś zł Także Mirku dobra robota
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by robertklepacki94 on Tue May 21, 2024 12:18 pm, edited 2 times in total.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Chętnie zastosowałbym w rozdzielni domu, oczywiscie metalowej obudowie, gdzie w tym momencie dostęp do sieci jest znikomy
-
Mirku,
Choć mam już MEW-01 Lite, chętnie przetestuję urządzenie z ETH.
Po testach przekażę dalej
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Nareszcie, piękna sprawa możliwość podłączenia po ETH i obsługa większych przekładników bez modułu dodatkowego, chętnie potestuję przy instalacji z fotowoltaiką. Jak już iść za ciosem to przypominam o pomyśle wersji na przekładniki x/5A, na pewno było by na to wielu klientów.
-
Ja również mam metalową rozdzielnicę - mam dwie instalacje fotowoltaiczne , jedna monitoruję już za pomocą mew-a , druga czeka...
-
O kurcze, super pomysł. Czy będziecie rozszerzać portfolio dotychczasowych produktów na takie ze złączem Rj45?
Chętnie bym przetestował w instalacji PV która jest na skraju zasięgu WiFi, do monitorowania produkcji
Chętnie bym przetestował w instalacji PV która jest na skraju zasięgu WiFi, do monitorowania produkcji
-
Ja chętnie zamontował bym złączu kablowym do kontroli energii pobranej i oddanej, nie mam obecnie żadnego podlicznika tylko od Taurona.
Obecnie koło złącza nie łapie mi Wi-Fi a nie wykorzystaną skrętkę ma tuż obok w napędzie od bramy.
Chętnie przetestuje.
Czy to urządzenia otwiera nową grupę urządzeń to LAN ?
Obecnie koło złącza nie łapie mi Wi-Fi a nie wykorzystaną skrętkę ma tuż obok w napędzie od bramy.
Chętnie przetestuje.
Czy to urządzenia otwiera nową grupę urządzeń to LAN ?
-
Też chętnie wezmę udział w testach.
Gdzie byłby zamontowany? Ponieważ u mnie już pracuje MEW-01 i sprawuje się b. dobrze, to ten ewentualny MEW zamontowałbym u syna w celu zoptymalizowania autokonsumpcji PV (9,98 kWp) z zasobnikiem CWU 200l. Ponieważ jest tam rozdzielnica metalowa, w której zainstalowałem już sterownik dla 16 rolet z interfejsem ETH, ten licznik byłby jak najbardziej odpowiedni.
Gdzie byłby zamontowany? Ponieważ u mnie już pracuje MEW-01 i sprawuje się b. dobrze, to ten ewentualny MEW zamontowałbym u syna w celu zoptymalizowania autokonsumpcji PV (9,98 kWp) z zasobnikiem CWU 200l. Ponieważ jest tam rozdzielnica metalowa, w której zainstalowałem już sterownik dla 16 rolet z interfejsem ETH, ten licznik byłby jak najbardziej odpowiedni.
Last edited by RomanG on Tue May 21, 2024 12:05 pm, edited 2 times in total.