Nie mogę dodać urządzenia

banny_2006
Posts: 10
Joined: Mon Oct 26, 2020 2:33 pm

Post

Witam
Zmieniłem router co zmieniło sieć połączonego czujnika ekogroszku i teraz w aplikacji supła mam pusto, chcę dodać urządzenie robię wg. Instrukcji załączonej od tego czujnika i nie mam tygo urządzenia na liście , jak to dodać
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Ja proponuję zrobić hotspota na stare dane sieci wifi i w tedy zmienić dane. Urządzenie żeby było widoczne w sieci musi być w trybie rozglaszania sieci.
https://pietras-81.aqi.eco/
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

banny_2006 wrote: Fri Jun 07, 2024 4:23 pm Witam
Zmieniłem router co zmieniło sieć połączonego czujnika ekogroszku i teraz w aplikacji supła mam pusto, chcę dodać urządzenie robię wg. Instrukcji załączonej od tego czujnika i nie mam tygo urządzenia na liście , jak to dodać
Ewentualnie może gpio0 do masy na 5 sek lub 10 razy
https://pietras-81.aqi.eco/
banny_2006
Posts: 10
Joined: Mon Oct 26, 2020 2:33 pm

Post

Czyli po kolei , jak to zrobić ?
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

banny_2006 wrote: Fri Jun 07, 2024 4:47 pm Czyli po kolei , jak to zrobić ?
Na początek spróbuj rozkręcić obudowę I pin gpi0 do masy zewrzeć powyżej 5 sek z tego co widzę to soft elmaya.

Zobacz czy autor instrukcji nie napisal jak przejść ponownie do trybu konfiguracji.
https://pietras-81.aqi.eco/
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4117
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Na obudowie widać dwa przyciski. Co na ich temat jest napisane w instrukcji?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
banny_2006
Posts: 10
Joined: Mon Oct 26, 2020 2:33 pm

Post

Po lewej do resetupow. 5 sek. który nie wiem co wnosi ale dla mnie nic nie wnosi, po prawej pow. 5 sek. Ponownie dodaje urządzenie czyli robi się sieć wifi przechodzę w adres 192.168.4.1 i wchodzę w ustawienia gdzie wybieram sieć i powinno się pojawić w my supla ale nie pojawia się lokalizację mam na koncie i też nie mogę usunąć
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4117
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

1. Upewnij się, że na Twoim nowym routerze działa sieć Wi-Fi na częstotliwości 2.4GHz.
2. W Supla Cloud włącz rejestrowanie urządzeń.
3. Wprowadź nazwę swojej sieci Wi-Fi 2.4GHz w pole SSID
4. Wprowadź hasło do sieci Wi-Fi 2.4GHz w pole Password
5. Sprawdź w Supla Cloud, czy na 100% dane, które masz zapisane w instrukcji się zgadzają. Jeśli tak, to wprowadź je odpowiednio do pól wskazanych czerwonymi strzałkami.
6. Kliknij SAVE
7. Kliknij na obudowie urządzenia krótko przycisk CONFIG.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
banny_2006
Posts: 10
Joined: Mon Oct 26, 2020 2:33 pm

Post

Nic to nie pomaga
Pietras81
Posts: 1863
Joined: Sun Feb 17, 2019 6:56 am
Location: Osielsko

Post

Mnie to zastanawia po jakiego czorta po wymianie sprzętu zmieniasz nazwe sieci i hasło. Przecież żeby wejść w ustawienia routera i zmienić na takie jakie się miało to 2 minuty a potem wszystko śmiga jak działało.

Nie zauważyłem przycisków. Skoro wchodzi w tryb konfiguracyjny i udaje się zalogować po adresie to albo masz któreś z danych co Robert pisał niepoprawne. Ewentualnie coś z siecią.
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “Pomoc”