Google home
-
Witam wszystkich..mam taki problem z Google home a mianowicie mam dwa moduły jeden do bramy garażowej(sonoff)a drugi do bramy wjazdowej(zamel)i ogólnie GH widzi te dwa moduły ale w sekcji automatyzacja pokazuje się tylko ten od bramy garażowej czyli ten sonoffa..dlaczego nie mam możliwości sterować tym zamela?(tylko w sekcji automatyzacja)
-
Masz podłączone wejście do stanu bramy (IN1 lub IN2)?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Tak...właśnie mam..pokazuje stan czy jest otwarta czy zamknieta
-
Jaką funkcję kanału masz ustawioną ?
-
Funkcja to brama wjazdową...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Może to przez to że jest to SBW-02 i może jakoś w sekcji automatyzacja GH myli go z furtka?
-
Spróbuj coś zmienić w cloud (np. nazwę kanału) i po kliku minutach sprawdź czy w GH nazwa się zmieniła oraz czy funkcja pasuje.
-
Niestety nie pomaga nic..nawet wyłączyłem funkcje furtki na Sbw i ni pojawia się w automatyzacji
-
Sprawdziłem u siebie i jest tak samo jak u Ciebie.
Brama garażowa i brama wjazdowa są widoczne w Google home.
Natomiast w zakładce "automatyzację" nie ma bramy wjazdowej.
Także obstawiam że to nie jest kwestia niczego u Ciebie, tylko Google po prostu tej funkcji nie pokazuje w automatyzacjach.
Google home jest stale rozwijane i ciągle tam się coś zmienia. Także może to dodadzą. Możesz też do Google ten temat zgłaszać albo poszukać informacji o tym w dokumentacji/forach/grupach Google home
Brama garażowa i brama wjazdowa są widoczne w Google home.
Natomiast w zakładce "automatyzację" nie ma bramy wjazdowej.
Także obstawiam że to nie jest kwestia niczego u Ciebie, tylko Google po prostu tej funkcji nie pokazuje w automatyzacjach.
Google home jest stale rozwijane i ciągle tam się coś zmienia. Także może to dodadzą. Możesz też do Google ten temat zgłaszać albo poszukać informacji o tym w dokumentacji/forach/grupach Google home