[i] Wersja 24.06 -> 24.07

mipolansk

Wkrótce w Testflight pojawi się nowa wersja:

Nowości:
- Dodano wsparcie dla nowych kanałów:
  • Markizy tarasowej
  • Ekranu projekcyjnego
  • Zasłony
  • Żaluzji pionowej
  • Bramy garażowej
- Dodano alternatywne ikony dla kanału sensora alarmu
- Odświeżone zostały ikony kanału rolet, tak aby pasowały do nowych kanałów z punktu pierwszego.

Edit 12.07 - post
- Dodano możliwość zabezpieczenia aplikacji kodem PIN. Wspierane są dwa zakresy zabezpieczenia. Można zabezpieczyć całą aplikacji i wtedy przy otwarciu należy wprowadzić PIN (bądź użyć biometrii). Druga opcja to zabezpieczenie zmian w kontach - dodanie lub edycja konta będzie wymagała podania kodu PIN. Kod PIN możecie nadać w ustawieniach aplikacji.
- Skrócony został czas oczekiwania na połączenie z serwerem, przez co zgłaszany przez was problem z zawieszającym się ekranem logowania powinien zostać wyeliminowany.
- Dodano nowy widok z listą urządzeń Supla.
Ze względu na wprowadzenie kodu PIN zmienione zostało dość sporo w aplikacji, dlatego proszę o czujność i zgłaszanie błędów oraz różnych dziwnych zachowań :)

Dla osób, które jeszcze nie dołączyły do programu Beta testerów - można skorzystać z linku https://testflight.apple.com/join/GZyMLwH0

Zapraszam do dzielenia się uwagami :)
Last edited by mipolansk on Fri Jul 12, 2024 2:41 pm, edited 1 time in total.
kurus

Dla trybu jasnego:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
iM@rek

iM@rek pisze: ↑ 24.05
Zgłaszam słabą czytelność info o zużyciu energii: białe na żółtym. Tak samo w trybach jasnym i ciemnym.
Dzięki, już jest ok.
robertklepacki94

Cześć :)
Ja sobie zmieniłem funkcję w SRW na markizę i na głównej liście kanałów ikona pokazuje się na odwrót, gdy jest zwinięta pokazuję rozwiniętą i na odwrót. W szczegółach kanału jest wszystko dobrze :)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mipolansk

Nie zaznaczyłem sobie tematu jako obserwowanego i przeoczyłem co tu się dzieje. Przepraszam najmocniej i już nadrabia straty:
kurus wrote: Sat Jun 22, 2024 2:20 pm Dla trybu jasnego:
Jeżeli wcześniej miałeś tryb ciemny, to niestety iOS jakoś to dziwnie odświeża (albo ja jeszcze tego nie ogarnąłem prawidłowo). W każdym bądź razie, jak zamkniesz aplikacje i otworzysz ponownie to będą prawidłowe kolory. Mam ten temat na liście, ale na razie były ważniejsze sprawy
robertklepacki94 wrote: Sun Jun 23, 2024 4:14 pm Cześć :)
Ja sobie zmieniłem funkcję w SRW na markizę i na głównej liście kanałów ikona pokazuje się na odwrót, gdy jest zwinięta pokazuję rozwiniętą i na odwrót. W szczegółach kanału jest wszystko dobrze :)
Sprawdzę, dzięki za info.
kurus

mipolansk wrote: Fri Jun 28, 2024 10:49 am Nie zaznaczyłem sobie tematu jako obserwowanego i przeoczyłem co tu się dzieje. Przepraszam najmocniej i już nadrabia straty:
kurus wrote: Sat Jun 22, 2024 2:20 pm Dla trybu jasnego:
Jeżeli wcześniej miałeś tryb ciemny, to niestety iOS jakoś to dziwnie odświeża (albo ja jeszcze tego nie ogarnąłem prawidłowo). W każdym bądź razie, jak zamkniesz aplikacje i otworzysz ponownie to będą prawidłowe kolory. Mam ten temat na liście, ale na razie były ważniejsze sprawy
Tak w iOS używam trybu ciemnego, a aplikacji supla jasnego, wyłączenie jej i włączenie nic nie zmienia. Wygląd trybu ciemnego aplikacji jest dla mnie za ciemny, gdyby miała kolorystykę tryby ciemnego jak wygląd forum było by super.

Dodam że, w poprzedniej wersji aplikacji jest ok.
mipolansk

Do Testflight poszła poprawka, powinna rozwiązać problem odwróconych ikon i ciemnych przycisków w jasnym trybie.
kurus

mipolansk wrote: Mon Jul 01, 2024 12:48 pm Do Testflight poszła poprawka, powinna rozwiązać problem odwróconych ikon i ciemnych przycisków w jasnym trybie.
Właśnie zaktualizowałem i i mnie nadal są ciemne, robiłem kilka restartów zmiany motywu w iOS na jasny i późnej ciemny i nic ciągle to samo.
kurus

Po wczorajszej drugiej aktualizacji jest teraz poprawnie. 🤗
mipolansk

kurus wrote: Tue Jul 02, 2024 5:26 am Po wczorajszej drugiej aktualizacji jest teraz poprawnie. 🤗
Tylko jedna była wczoraj :), ale dobrze że przez, bo miałem właśnie do tego siadać :)

Return to “iOS”