Powiadomienie o wysokiej temperaturze w zamrażarce

andrej

Witam,jak w temacie mam ustawione kiedy tem.>14 i
<15 wyślij powiadomienie, nie działa jak to jest przy minusowych temperaturach. Chcę mieć powiadomienie kiedy w zamrażarce temperatura z- 18 podniesie się na -14.
vajera
Has thanked: 291 times
Been thanked: 161 times

Rozumiem, że temperatura w zamrażarce ma się podnieść z -18°C do -14°C ?
Jeżeli powiadomienie ma odpalić w przedziale -15...-14 to warunek musiałby wyglądać tak:

Code: Select all

if T > (-15) and <(-14) => send notification
ale chyba sensowniej jest zrobić pojedynczy próg alarmu bo inaczej możemy przegapić sytuację nagłego skoku z -16 do np. -10.
Bramka Zigbee <=> SUPLA
Więcej informacji tutaj:
https://forum.supla.org/viewforum.php?f=127
FAQ https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=17277
andrej

Ponownie witam ,temat zszedł bo wyjechałem za granicę, ale trzeba go rozwiązać,więc chodzi mi o ustawienie reakcji w Cloud abym dostał powiadomienie kiedy w zamrażarce temperatura się podniesie powyżej -14° normalnie jest -18°. Normalnie kiedy temperatury są dodatnie z ustawieniami niema problemu i wszystko działa , lecz kiedy są minusowe nie działa a ustawiłem tak że -14 to jest wyższa niż -18 czy ktoś już to próbował zrobić.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

andrej wrote: Thu Jun 27, 2024 10:48 am Ponownie witam ,temat zszedł bo wyjechałem za granicę, ale trzeba go rozwiązać,więc chodzi mi o ustawienie reakcji w Cloud abym dostał powiadomienie kiedy w zamrażarce temperatura się podniesie powyżej -14° normalnie jest -18°. Normalnie kiedy temperatury są dodatnie z ustawieniami niema problemu i wszystko działa , lecz kiedy są minusowe nie działa a ustawiłem tak że -14 to jest wyższa niż -18 czy ktoś już to próbował zrobić.
Sprawdziłem i u mnie to działa poprawnie.

Gdy ustawisz: wyślij powiadomienie, gdy temperatura > -14, to powiadomienie przyjdzie, gdy temperatura wzrośnie powyżej -14, czyli np. do poziomu -13,9 lub -10.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
andrej

Czyli tak jak mam powpisywane jest dobrze,bo tak też działa na innych warunkach z dodatnią temperaturą ,dla sprawdzenia czy dochodzą powiadomienia z tej reakcji zaznaczyłem w niej "Kiedy zmieni się temperatura" i powiadomienia przychodziły. Ale dzięki za odpowiedź i jak wrócę będę to sprawdzał.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

andrej wrote: Thu Jun 27, 2024 2:05 pm Czyli tak jak mam powpisywane jest dobrze,bo tak też działa na innych warunkach z dodatnią temperaturą ,dla sprawdzenia czy dochodzą powiadomienia z tej reakcji zaznaczyłem w niej "Kiedy zmieni się temperatura" i powiadomienia przychodziły. Ale dzięki za odpowiedź i jak wrócę będę to sprawdzał.
Nie widzę powodu dlaczego miałoby nie działać.
Raczej się zdziwiłem że o to pytasz, bo skoro pytasz, to założyłem że sprawdziłeś i u Ciebie coś nie działało
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”