Czujnik pośredni do bramy z napędem facc
-
Cześć, zamontowałem dziś sbw-02 do napędu faac genius milord. Wszystko fajnie działa. Do sprawdzania stanu bramy podłączyłem kontaktron do In1 i A1. Zwiera się on gdy brama jest zamknięta. Magnes wykorzystałem z bramy który jest na końcu. Musiałem odwrócić logikę ponieważ pokazywało że brama jest otwarta zamiast być zamknięta. Potrzebuję pomocy lub pomysłu jak rozwiązać sprawę czujnika pośredniego aby pokazywało stan bramy 50% gdy z jakiejś przyczyny nie zamknie się ona do końca. Czy zamontowanie drugiego kontaktronu do in2 i ustawienie go na stronie supla jako pośredni rozwiąże sprawę? Jeżeli tak to w którym miejscu najlepiej go zamontować?
-
Jeden montujesz tak by otwierał obwód jak tylko brama się choć trochę otworzy (aplikacja pokaże 50%).
Drugi montujesz tak by zamykał obwód jak brama się całkowicie otworzy (aplikacja pokaże bramę otwartą).
Brama zamknięta w aplikacji będzie tylko wtedy gdy pierwszy będzie zamykał obwód.
Drugi montujesz tak by zamykał obwód jak brama się całkowicie otworzy (aplikacja pokaże bramę otwartą).
Brama zamknięta w aplikacji będzie tylko wtedy gdy pierwszy będzie zamykał obwód.