Sonoff mini r2 zawiesza się po braku zasilania

Madozo

Witam. Mam następujący problem, i nie mam już pomysłu co może być powodem. Mam kilka sonoff mini r2. Problem występuje zawsze z tymi samymi. W przypadku zaniku zasilania np podczas burzy, które ostatnio się często zdążają, lub z jakiejs innej przyczyny sonoffy po powrocie zasilania nie uruchamiają się. Jakby się zawieszały i są 'martwe' nie miga żadna dioda i nie łącza się z siecią. Nie działają też fizycznie przyciski podpięte pod s1/s2. Dopiero ręczne wyłączenie zasilania i ponowne uruchomienie pomaga. Skuteczne jest to w 90 procentach, czasem trzeba 1 raz wyłączyć i włączyć, a czasem kilka razy. Sonofyy też losowo się zawieszają, czasem jeden czasem 3. Problem z siecią i lokalizacja bym wykluczył, bo dotyczy to sonoffow w różnej lokalizacji i na innym acces poincie. Kupiłem nawet nowe na podmianę, ale nic nie pomogło. Ma ktoś pomysł co jeszcze można sprawdzić /zmienić? A może ktoś ma jakiś inny soft ktory mógłbym wgrać poprzez dostęp po ip? Teoretycznie te co kupiłem mają 'najnowszy soft'. Mam kilka tych sonoffow i niektóre śmigają kilka lat bez problemu.

Return to “Pomoc”