1. Energia czynna pobrana: moglibyście dodać funkcje do supladevice - setFwdActEnergy, tylko żeby dodać pełne zużycie energi, nie poszczególnych faz?
2. Macie w planach dodać kanał w którym będzie tylko tekst? Coś takiego jak w GMP ale bez "zmiennych".
3. Jak wygląda sytuacja, aby kanał z poziomu supladevice otrzymał nazwę np. "Termometr", zmienić na "Temperatura otoczenia"
Ogólnie kawał dobrej roboty z projektem Supla! Pozdrawiam
Kilka pomysłów
-
Dzień dobry,
jeśli chodzi Ci o ustawianie nazw kanałów z poziomu supla-device, to istnieje taka możliwość.
Code: Select all
relay->setInitialCaption("nowa nazwa")
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
Dzięki wielkie, o to mi chodziło
-
-
Również dziękuje za informacje, muszę przejrzeć dokładniej forum, zanim zadam pytanie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Myślałem trochę o pomiarze prądu, znalazłem ciekawy moduł DTS1946-4P. Przeglądając dokumentację rejestrów znalazłem że posiada jeden rejestr od poboru prądu. Dodatkowo pobór prądu jest dwu kierunkowy. Co o tym myślicie?
-
Jeśli licznik ma tylko łączną energię pobraną z 3 faz i łączną energię oddaną, to możesz:
1. Przypisać pomiary w Supli do pierwszej fazy i resztę zignorować
2. Sztucznie dzielić sobie pomiar na 3 i rozkładać równomiernie (ale to w zasadzie nic nie daje)
1. Przypisać pomiary w Supli do pierwszej fazy i resztę zignorować
2. Sztucznie dzielić sobie pomiar na 3 i rozkładać równomiernie (ale to w zasadzie nic nie daje)
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820
-
Dzięki, masz rację, w taki sposób mogę to rozwiązać.
Wiem, że teraz jest okres wakacyjny, dodatkowo pracujecie nad innymi kanałami i funkcjami Supla, ale myślę że jeśli będzie chwila można dodać taka funkcje.
Pozdrawiam
Wiem, że teraz jest okres wakacyjny, dodatkowo pracujecie nad innymi kanałami i funkcjami Supla, ale myślę że jeśli będzie chwila można dodać taka funkcje.
Pozdrawiam
-
Nie widzę argumentów, które przemawiałby za wprowadzeniem takiej funkcji.