GKW-01 i elektryczne ogrzewanie podłogowe

rav.b

Mam obecnie elektryczne ogrzewanie podłogowe, którego głównym zadaniem jest zapewnienie odpowiedniej temperatury podłogi a NIE ogrzewanie pomieszczenia.

Moje pytanie jest czy GKW umożliwia pracę w takim trybie utrzymywania wg. harmonogramu temperatury podłogi a nie pomieszczenia?
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
klew

rav.b wrote: Wed Jul 31, 2024 7:35 am Mam obecnie elektryczne ogrzewanie podłogowe, którego głównym zadaniem jest zapewnienie odpowiedniej temperatury podłogi a NIE ogrzewanie pomieszczenia.

Moje pytanie jest czy GKW umożliwia pracę w takim trybie utrzymywania wg. harmonogramu temperatury podłogi a nie pomieszczenia?
GKW może pracować w oparciu o dwa termometry. Ma jeden termometr wbudowany i drugi można podłączyć na kablu (NTC).
W ustawieniach termostatu wybierasz termometr główny i pomocniczy.

Ogólnie pomocniczy służy do pilnowania temperatury podłogi, tzn. tam można ustawić minimalną i maksymalną temperaturę jakie mają być utrzymane, natomiast to nie podlega konfiguracji w harmonogramach.

Jeśli chciałbyś ustawiać sobie temperaturę podłogi wg harmonogramu, to możesz ustawić termometr przewodowy jako "główny" i wtedy termostat po prostu pilnuje zadanej temperatury względem tego termometru zgodnie z harmonogramem.
Widzimy się na Supla Offline Party - 19.10.2024
https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=15820

Return to “ZAMEL GKW-01”