Własna nazwa domenowa dla Supli
-
maniolx
Witam . Posiadam Dell Optiplex 3000 Thin Client , a na nim Proxmox . Na Proxmox w VM mam postawiony Home Assistant, a na szablonie CT serwer Supli . Oczywiście wszystko śmiga dobrze . Dla Home Assistant mam wykupioną własną domenę, pod którą Home Assistant jest wpięty za pomocą cloudflare . Dla Supli też mam wykupioną domenę i chciałbym ją też podpiąć pod Suplę , aby była ona dostępna przez tą nazwę domenową . Czy jest to też możliwe przez cloudflare . Może ktoś podpowie jak to zrobić, lub zalinkuje jakiś artykuł jak to wykonać, najlepiej pisany w języku Polskim . Dodam jeszcze że posiadam łącze ze stałym adresem ip .
-
tomekk87
Proszęmaniolx wrote: Sun Aug 04, 2024 1:24 pm Witam . Posiadam Dell Optiplex 3000 Thin Client , a na nim Proxmox . Na Proxmox w VM mam postawiony Home Assistant, a na szablonie CT serwer Supli . Oczywiście wszystko śmiga dobrze . Dla Home Assistant mam wykupioną własną domenę, pod którą Home Assistant jest wpięty za pomocą cloudflare . Dla Supli też mam wykupioną domenę i chciałbym ją też podpiąć pod Suplę , aby była ona dostępna przez tą nazwę domenową . Czy jest to też możliwe przez cloudflare . Może ktoś podpowie jak to zrobić, lub zalinkuje jakiś artykuł jak to wykonać, najlepiej pisany w języku Polskim . Dodam jeszcze że posiadam łącze ze stałym adresem ip .
https://klimastech.eu.org/supla-docker- ... r-compose/
-
maniolx
Powiem tak . Ten opis czytałem może z dwa lata temu, gdy próbowałem pierwszy raz podpiąć domenę pod suplę . Lecz pamiętam też że mi wtedy nie wyszło . Już nie pamiętam co wtedy było nie tak, lecz mi nie działało . No cóż, jak nie ma nic nowszego i może prostszego to popróbuję z tym jeszcze raz . Dzięki za pomoc .
Witam ja mam suple na vm w proxmox a zdalny dostęp za darmo za pomocą sieci Tailscale można też użyć zeroTiermaniolx wrote: Sun Aug 04, 2024 1:24 pm Witam . Posiadam Dell Optiplex 3000 Thin Client , a na nim Proxmox . Na Proxmox w VM mam postawiony Home Assistant, a na szablonie CT serwer Supli . Oczywiście wszystko śmiga dobrze . Dla Home Assistant mam wykupioną własną domenę, pod którą Home Assistant jest wpięty za pomocą cloudflare . Dla Supli też mam wykupioną domenę i chciałbym ją też podpiąć pod Suplę , aby była ona dostępna przez tą nazwę domenową . Czy jest to też możliwe przez cloudflare . Może ktoś podpowie jak to zrobić, lub zalinkuje jakiś artykuł jak to wykonać, najlepiej pisany w języku Polskim . Dodam jeszcze że posiadam łącze ze stałym adresem ip .