Problem z SBW-2 sterowanie bramą

Rafi1020

Witam może ktoś pomoże mam problem ze sterowaniem bramą z aplikacji supla zamel SBW-2 z dodatkową antenką do zasięgu wifi rok było ok ,ale od dłuższego czasu zaczęły się problemy raz działała aplikacja i połączenie raz nie usunełem z aplikacji urządzenie i chciałem na nowo dodać by może coś to pomogło ale teraz w ogóle nie można zrobić konfiguracji ktoś pomoże
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Twoje SBW najpewniej ma problemy z zasięgiem WiFi. Coś się zmieniło w otoczeniu, coś przestawiłeś (mebel, szafkę, router).
Najpierw zadbaj o zasięg, a później jeszcze raz dodaj urządzenie.
Rafi1020

Nic nie zmieniałem antenka od modulu jest przy samej skrzynce wifi moduł raczej by nie nawalił
pzygmunt

Cos musiało się zmienić.
Może moduł był na granicy zasięgu. Przestawiłeś jakiś przedmiot w domu i wystarczyło. Zakładam też, że tel w momencie robienia zrzutu ekranu był podłączony do WiFi co oznacza, że ta sieć ma problemy z internetem.
Rafi1020

Tak telefon był na wifi w momencie konfiguracji jest na wifi tej samej sieci co moduł zamela w trakcie konfiguracji wifi się rozłącza i jak jest komunikat połączony to wifi się załącza ten moduł mam z dodatkowym wyjściem z antenką do polepszenia zasięgu antenką jest przy samym ruterze bo przedłużyłem kabelek od anteny nie wiem pól nocy z tym się bawiłem i nic
pzygmunt

Przedłużenie kabelka przynosi odwrotny skutek. Postawienie urządzenia przy routerze i brak zasięgu niekoniecznie może oznaczać problem z urządzeniem. Mieliśmy na forum przypadek gdzie przy routerze zaszumienie kanału było tak duże, że transmisja praktycznie nie szła. Posłącz SBW do hotspota i zobacz jak się zachowuje.
Rafi1020

Jednak urządzenie zamel SBW-2 szwankuje coś podłączyłem urządzenie przy samym ruterze wifi i nic ale przypomniałem sobie że przy zamówieniu sterownika do bramy forse miałem też w zestawie moduł wifi forse podłączyłem i działa bramą się otwiera i zamyka ale jakoś tą aplikacja tuya nie przemawia do mnie wolę suple muszę sprawdzić gwarancję czy jeszcze jest chyba że jakaś aktualizacja spiepszyla wszystko
Mirosław F.

Rafi1020 wrote: Sat Aug 24, 2024 9:45 pm Jednak urządzenie zamel SBW-2 szwankuje coś podłączyłem urządzenie przy samym ruterze wifi i nic ale przypomniałem sobie że przy zamówieniu sterownika do bramy forse miałem też w zestawie moduł wifi forse podłączyłem i działa bramą się otwiera i zamyka ale jakoś tą aplikacja tuya nie przemawia do mnie wolę suple muszę sprawdzić gwarancję czy jeszcze jest chyba że jakaś aktualizacja spiepszyla wszystko
Możesz go do mnie przesłać to sprawdzę co jest nie tak.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “ZAMEL SBW-02”