Problem z SBW-2 sterowanie bramą
-
Witam może ktoś pomoże mam problem ze sterowaniem bramą z aplikacji supla zamel SBW-2 z dodatkową antenką do zasięgu wifi rok było ok ,ale od dłuższego czasu zaczęły się problemy raz działała aplikacja i połączenie raz nie usunełem z aplikacji urządzenie i chciałem na nowo dodać by może coś to pomogło ale teraz w ogóle nie można zrobić konfiguracji ktoś pomoże
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Twoje SBW najpewniej ma problemy z zasięgiem WiFi. Coś się zmieniło w otoczeniu, coś przestawiłeś (mebel, szafkę, router).
Najpierw zadbaj o zasięg, a później jeszcze raz dodaj urządzenie.
Najpierw zadbaj o zasięg, a później jeszcze raz dodaj urządzenie.
-
Nic nie zmieniałem antenka od modulu jest przy samej skrzynce wifi moduł raczej by nie nawalił
-
Cos musiało się zmienić.
Może moduł był na granicy zasięgu. Przestawiłeś jakiś przedmiot w domu i wystarczyło. Zakładam też, że tel w momencie robienia zrzutu ekranu był podłączony do WiFi co oznacza, że ta sieć ma problemy z internetem.
Może moduł był na granicy zasięgu. Przestawiłeś jakiś przedmiot w domu i wystarczyło. Zakładam też, że tel w momencie robienia zrzutu ekranu był podłączony do WiFi co oznacza, że ta sieć ma problemy z internetem.
-
Tak telefon był na wifi w momencie konfiguracji jest na wifi tej samej sieci co moduł zamela w trakcie konfiguracji wifi się rozłącza i jak jest komunikat połączony to wifi się załącza ten moduł mam z dodatkowym wyjściem z antenką do polepszenia zasięgu antenką jest przy samym ruterze bo przedłużyłem kabelek od anteny nie wiem pól nocy z tym się bawiłem i nic
-
Przedłużenie kabelka przynosi odwrotny skutek. Postawienie urządzenia przy routerze i brak zasięgu niekoniecznie może oznaczać problem z urządzeniem. Mieliśmy na forum przypadek gdzie przy routerze zaszumienie kanału było tak duże, że transmisja praktycznie nie szła. Posłącz SBW do hotspota i zobacz jak się zachowuje.
-
Jednak urządzenie zamel SBW-2 szwankuje coś podłączyłem urządzenie przy samym ruterze wifi i nic ale przypomniałem sobie że przy zamówieniu sterownika do bramy forse miałem też w zestawie moduł wifi forse podłączyłem i działa bramą się otwiera i zamyka ale jakoś tą aplikacja tuya nie przemawia do mnie wolę suple muszę sprawdzić gwarancję czy jeszcze jest chyba że jakaś aktualizacja spiepszyla wszystko
-
Możesz go do mnie przesłać to sprawdzę co jest nie tak.Rafi1020 wrote: Sat Aug 24, 2024 9:45 pm Jednak urządzenie zamel SBW-2 szwankuje coś podłączyłem urządzenie przy samym ruterze wifi i nic ale przypomniałem sobie że przy zamówieniu sterownika do bramy forse miałem też w zestawie moduł wifi forse podłączyłem i działa bramą się otwiera i zamyka ale jakoś tą aplikacja tuya nie przemawia do mnie wolę suple muszę sprawdzić gwarancję czy jeszcze jest chyba że jakaś aktualizacja spiepszyla wszystko
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55