Witam,
Zakupiłem SBW-02 do bramy FAAC 740. Pytanie jest następujące. Jako że EWELINK posiada sterowanie z Android auto czy jest możliwość połączenia urządzeń SUPLA do aplikacji EWELINK?
Sterowanie urządzeniem SUPLA przez EWELINK
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Raczej nie. Nigdy nie słyszałem, aby ktoś próbował się w ten sposób integrować, ani nie kojarzę pytań o to.
Natomiast Supla udostępnia urządzenia przez MQTT (np. do HA, ale w zasadzie do wszystkiego, co czyta MQTT) oraz można stworzyć linki bezpośrednie, których uruchomienie uruchamia jakąś reakcję. Możesz też użyć call.supla.io i zdefiniować sobie "otwieranie bramy po zadzwonineiu na nr telefonu".
Nie wiem (nie z nam) czy Ewelink pozwala na dodawanie "urządzeń" za pomocą któregoś z powyższych mechanizmów.
Natomiast Supla udostępnia urządzenia przez MQTT (np. do HA, ale w zasadzie do wszystkiego, co czyta MQTT) oraz można stworzyć linki bezpośrednie, których uruchomienie uruchamia jakąś reakcję. Możesz też użyć call.supla.io i zdefiniować sobie "otwieranie bramy po zadzwonineiu na nr telefonu".
Nie wiem (nie z nam) czy Ewelink pozwala na dodawanie "urządzeń" za pomocą któregoś z powyższych mechanizmów.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
wojtas567
W android auto możesz ustawić coś takiego i działa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek